Olimpicii gorjeni la înălțime la multe discipline

Săptămâna ce a precedat Sărbătorile Pascale a fost dedicată și desfășurării etapelor naționale a olimpiadelor școlare. Elevii gorjeni au avut comportări meritorii la Matematică, Fizică, Chimie, Limba Română, Informatică, Științe Socio-Umane etc. Avem elevi calificați în loturile care vor reprezenta România la etapele internaționale ale olimpiadelor.

Dumitru Călugăru are șansa să repete performanțele din anii trecuți
Dumitru Călugăru are șansa să repete performanțele din anii trecuți

Elevii Gorjului au obținut rezultate foarte bune în etapa națională a Olimpiadelor din această primăvară. Prin prisma rezultatelor obținute, Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” a avut cei mai importanți laureați dacă ne gândim la rezultatele obținute fie și doar de trei elevi: Dumitru Călugăru, Andrei Comăneci sau Ioana Patricia Ișfan. Nu au rămas datori nici reprezentanții Colegiilor Naționale ”Spiru Haret” și ”Ecaterina Teodoroiu”dar și ”George Coșbuc” din Motru, și aceștia revenind în județ cu rezultate bune și foarte bune.
Dumitru Călugăru, din nou cel mai bun

La Olimpiada de Chimie, judeţul Gorj a fost reprezentat de un lot format din şapte elevi, iar patru dintre aceştia au obţinut rezultate foarte bune. Astfel, Dumitru Călugăru, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, a obţinut Premiul I şi s-a calificat primul în lotul lărgit al României la etapa internaţională a olimpiadei de chimie. De asemenea, acesta a mai obţinut Premiul Special pentru cea mai bună lucrare practică şi Premiul Special pentru cea mai bună lucrare teoretică. O altă elevă de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, Ioana Patricia Işfan, a obţinut la aceeaşi competiţie Menţiune Specială şi Premiul Special pentru cea mai bună lucrare practică. Menţiune Specială la Olimpiada Naţională de Chimie au mai obţinut elevii Simona Barac (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu) şi Vladimir Tecşa (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu).
Un alt rezultat important, Andrei Comăneci, elev în clasa a -XII- a la Colegiul Național ,,Tudor Vladimirescu”Târgu-Jiu, a obținut mențiune și medalie de argint la Olimpiada Națională de Matematică, 6-10 aprilie 2015, găzduită la  București. În urma acestui rezultat de excepție, Andrei Comăneci  s-a calificat in  lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internaţionala de Matematică.

Premii și medalii

Elevii gorjeni s-au întors cu mai multe premii de la etapa națională a Olimpiadei de Fizică. Cei mai mulți elevi laureați provin de la CNTV. Astfel, Vlad Ioan Ţîr, elev în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu a obţinut o Menţiune şi o Medalie de Aur. Tot la clasa a VII-a, Eric Vîlcu, elev la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu, a obţinut o Medalie de Bronz. La clasa a VIII-a, Andreea Georgiana Amza, elevă la Şcoala Gimnazială Nr.1 Motru, a obţinut o Medalie de Bronz, în timp ce Ştefan Tufiş Lastoveschi, elev la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” a obţinut o Menţiune de Onoare. O altă medalie, de această dată de argint, i-a fost acordată elevului Adrian Mihai Radu de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” (clasa a XI-a). Un alt component al lotului gorjean, David Ionuţ Beuran, elev la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu (clasa a XII-a), a obţinut o Menţiune de Onoare.
La Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română pentru elevii de liceu desfășurată la Tg-Mureș,  Ioana Toloargă, elevă la Colegiul Naţional „Spiru Haret” Târgu-Jiu, ca a obţinut premiul I la clasa a IX-a. O altă elevă din Gorj, Tabita Abigail Arjocu, de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru, a obţinut premiul II la Olimpiada Naţională de Ştiinţe Socio-Umane, disciplina Logică, argumentare şi comunicare, ce s-a desfăşurat în perioada 6 – 10 aprilie, la Mangalia. Premiul II a obţinut şi Andrei Mărgeloiu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, la Olimpiada Naţională de Informatică – liceu, organizată în intervalul 3 – 8 aprilie, la Târgovişte. Elevul a fost recompensat la această competiţie şi cu o medalie de aur.

2 Comments on “Olimpicii gorjeni la înălțime la multe discipline”

  1. Nu sunt prezentate toate rezultatele bune ale elevilor.
    La geogrsfie, la olimpiada nationala de la Cluj, elevii gorjeni au obținut o mentiune si doua mentiuni speciale.

Comments are closed.