Oaspeţi din Spania, Polonia şi Turcia la Băleşti

Şcoala Gimnazială „Antonie Mogoş” Ceauru găzduieşte în perioada 21-25 octombrie 2013 prima întâlnire a reprezentanţilor Spaniei, Turciei şi Poloniei cu profesorii din Băleşti în cadrul Proiectului Commenius “Heritage of the past – foundation for the future”(2013-2015).

Cu prilejul vizitei la Băleşti, oaspeţii din Europa vor participa la inaugurarea Şcolii din Băleşti, reabilitată cu fonduri europene
Cu prilejul vizitei la Băleşti, oaspeţii din Europa vor participa la inaugurarea Şcolii din Băleşti, reabilitată cu fonduri europene

Potrivit directorului Şcolii Gimnaziale “Antonie Mogoş” Ceauru, profesorul Cornel Şomâcu, proiectul câştigat de profesorii şi elevii din Băleşti include 24 de mobilităţi în Spania, Polonia şi Turcia, jumătate dintre acestea fiind pentru elevi.
Despre Proiectul ”Moștenirea trecutului – temelie pentru viitor”, trebuie spus că la această şcoală există preocupări de foarte mulţi ani pentru cunoaşterea şi valorificarea tradiţiilor şi obiceiurilor din zonă, cu ani în urmă derulându-se chiar un subproiect în cadrul Proiectului de Învăţământ Rural derulat de Ministerul Educaţiei. De asemenea, foarte mulţi elevi ai şcolii respective au ajuns astăzi interpreţi de folclor cunoscuţi în Gorj şi în ţară.
Programul oaspeţilor din cele trei ţări include întâlniri cu profesorii şi elevii din Băleşti, cu primarul şi viceprimarul localităţii, cu inspectorul şcolar general al judeţului Gorj, vizite la obiective turistice din Băleşti şi din cele legate de Constantin Brâncuşi (Hobiţa şi Târgu-Jiu). Vor fi vizitate  Mânăstirile Tismana, Crasna şi Polovragi, dar şi Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtişoara.