O nouă șansă pentru elevii de la CT ”General Gheorghe Magheru”

Loading

Erasmus+ „Improving Functional Skills Of Students By Using Cinema” o nouă șansă pentru elevii Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru”

Prima mobilitate a proiectului, desfășurată la Istanbul,Turcia, în perioada 27-31 ianuarie 2020, a avut drept scop prezentarea bogăției culturilor europene, a diferitelor sisteme de educație și a practicilor naționale actuale specifice partenerilor, unități școlare din România, Turcia, Grecia, Italia, având drept coordonator Polonia.

Această reuniune de formare a profesorilor este plasată în cadrul proiectului de îmbunătățire a profesiei didactice cu mijloacele instrumentelor digitale și de utilizarea instrumentelor digitale.

Partenerul turc a organizat un atelier academic-profesional prin care regizori turci au oferit cursuri de formare pentru arta teatrală și folosirea instrumentelor digitale.

Profesorii din cele cinci instituții europene, 2o GENIKO LYKEIO NEAS IONIAS MAGNISIAS, Grecia, Istituti Paritari Plateja Maritain ASSOCIAZIONE CULTURALE SCUOLA, Italia, Zespol Szkol w Puchaczowie Szkola Podstawowa, Polonia, Ozel Kadikoy Bilgiyolu Anadolu Lisesi, Turcia și Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu, România, au avut bucuria de a cunoaște colegii din țările partenere, practicile de schimb privind includerea TIC și realizarea de filme în timpul cursurilor, participarea la ateliere menite să ofere o perspectivă asupra realizării profesionale de film, interacționarea și lucrul în echipă pentru a crea povești comune, contribuind astfel la propriile lor caracteristici culturale speciale, folosirea limbii engleze în context autentic de zi cu zi și dezvoltarea abilităților de comunicare prin negocieri.

Următoarea mobilitate se va desfășura la Bari, Italia, unde șase elevi din fiecare țară vor prezenta rezultatele vizionării de filme și trailere având ca temă migrația.

Echipa Magheru a fost reprezentată de Verdeș Maria-Rocselana și Săvulescu Manuela care au prezentat materiale de promovare și informare.

Este cunoscut faptul că la Clegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”este o tradiție derularea proiectelor Erasmus prin efortul domnului director Marius Buzera. Acest proiect este o împlinire pentru elevi, părinți și profesori, ținând cont că NOI suntem un colegiu tehnic, astfel putem oferi șansa oricărui elev să își dezvolte și alte aptitudini și competențe. Putem spune că avem experiență în arta teatrală filmată print-un alt proiect Erasmus desfășurat în cadrul Fundației Culturale „Gheorghe Magheru”, „Theatre Art for Education, Personal Development and European Citizenship”, în perioada 2015-2016.

Maria-Rocselana Verdeș