Număr record de participanți la Atelierul de Mărțișoare de la Muzeul Județan Gorj

Loading

Programul de Educație Muzeală al Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” a înregistrat un adevărat record, în perioada 13-16 februarie. Astfel, în doar patru zile, un număr de 335 de persoane, cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, au participat la activități.

În aceste zile, la Atelierul de Mărțișoare s-au înscris atât clase de elevi de la instituții de învățământ din Târgu Jiu și anume Colegiul Național Spiru Haret, Liceul Teologic și Școala Gimnazială Constantin Săvoiu, cât și participanți înscriși individual.

Copiii și tinerii, cu sprijinul personalului muzeului, au realizat mărțișoare din semințe, fire de lână și bumbac, lemn pictat, lut, mărgele, precum și brățări și felicitări, pentru a le dărui unor persoane dragi din viața lor. De asemenea, cei prezenți în ultima zi au exersat și mărgelitul în războiul „de țesut mărgele”, sub îndrumarea artistului popular Nușa Măgureanu.

Din program au mai făcut parte vizitarea expoziției de istorie și arheologie și a expoziției „Maria Tănase – Suflet românesc”, precum și vizionarea de filmulețe educative.

Aceste activități fac parte din Programul de Educație Muzeală, care este organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Cei care doresc să participe, trebuie să-și ia bilete din timp, locurile fiind limitate. Activitățile care urmează și condițiile de participare pot fi găsite pe pagina de Facebook a muzeului: https://www.facebook.com/muzeulgorj .