„Nu ne aşteptam la o dramă atât de mare…”

Antrenorul Petre Grigoraş recunoaşte faptul că mijlocaşul de 28 de ani reprezintă o pierdere grea la Pandurii.

Accidentarea gravă a mijlocaşului Cosmin Băcilă, a atras un neaşteptat val de simpatie vis-a-vis de cazul fotbalistului.
Accidentarea gravă a mijlocaşului Cosmin Băcilă, a atras un neaşteptat val de simpatie vis-a-vis de cazul fotbalistului.

Fără îndoială că accidentarea gravă a lui Cosmin Băcilă l-a marcat profund şi pe tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş. Deşi mărturiseşte că mai bine ar fi pierdut meciul cu Steaua decât să asiste la suferinţa lui Băcilă, antrenorul Pandurilor pare acum pus în faţa faptului împlinit: mijlocaşul va constitui o pierdere grea pentru cel puţin 6 luni în echipa gorjeană. Iar asta o recunoaşte chiar Grigoraş: „Pandurii pierde un om important prin lipsa lui Băcilă, un jucător de bază, asta e clar. Este un jucător care a evoluat foarte bine atât cât a jucat în acest campionat, dar şi în cel trecut, un jucător principal. E o pierdere, la fel ca orice jucător care este în primul unsprezece şi dispare pentru o perioadă mai lungă de timp. Dacă ar fi fost vorba de o etapă-două, am fi găsit înlocuitor, dar acum trebuie să mă gândesc la o posibilitate de a-l înlocui pe o perioadă mai lungă şi nu e atât de uşor. Nu ne aşteptam la o dramă atât de mare… Aş fi preferat să pierdem meciul cu Steaua, dar numai să nu fi păţit nimic Cosmin. Mă doare şi pe mine încă destul de mult chiar şi acum ce s-a putut întâmpla. Probabil ca asta m-a afectat cel mai mult şi pe mine şi pe colegii lui.”
A fost operat
Coşmarul fotbalistului de la Pandurii Tg-Jiu, Cosmin Băcilă, ar putea lua sfârşit, după ce, marţi dimineaţă, fotbalistul a fost operat „în regim de urgenţă” la un spital specializat din Bucureşti. Unul din seria ghioanelor lui Băcilă ce a urmat accidentătării grave din partida cu Steaua a fost acela că Horia Orban, şeful Secţie de Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Elias (acolo unde a fost dus în noptea de duminică spre luni), se afla în concediu, iar intervenţia chirurgicală nu a fost astfel posibilă imediat. După ce a apărut ca alternativă şi Spitalul Militar Central, acolo unde Steaua propusese să rezolve o intervenţie chirurgicală realizată de Ionuţ Codoreanu, lucrurile au fost însă, rezolvate, mergându-se tot pe varianta Elias. Şi asta pentru că Horia Orban, şeful Secţie de Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Elias, a revenit de urgenţă din Grecia, acolo unde se afla în concediul şi l-a operat pe fotbalistul Pandurilor, la Bucureşti. „Este decizia clubului Pandurii, pe care Cosmin a a acceptat-o. O să fim în continuare alături de el.”, a ţinut să precizeze antrenorul echipei Pandurii Tg-Jiu, Petre Grigoraş. Conform specialiştilor, în astfel de situaţii cu cât se intervine mai repede, cu atât este mai bine pentru recuperarea pacientului într-un timp mai scurt, iar în cazul fotbalistului de la Pandurii orice întârziere putea fi în defavoarea lui. Totuşi, echipa medicală de la spitalul Elias care l-a operat pe Cosmin Băcilă a anunţat că operaţia s-a încheiat cu succes şi că în câteva zile fotbalistul va putea începe recuperarea. Deşi Cosmin Băcilă a intrat în operaţie la ora 11:00, procedura chirurgicală a început la ora 12:00, echipa medicală fiind condusă de conferenţiar doctor Horia Orban, şeful Secţie de Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Elias. Conform ultimelor informaţii, Băcilă va sta departe de gazon minimum 6 luni, asta numai în cazul în care recuperarea va decurge normal după operaţia la care a fost supus.

„Le mulţumesc tuturor celor care mă încurajează”
Aflat pe patul de spital, mijlocaşul Pandurilor, Cosmin Băcilă, pare să nu-şi fi pierdut încă speranţa de a reveni pe gazon în viitorul apropiat. După ce şi-a remerorat drama trăită pe terenul de joc, Băcilă nu îi poartă ranchiună nici celui care l-a adus în această situaţie: „Să dea Dumnezeu să revin cât mai repede, vreau să le mulţumesc tuturor celor care mă încurajează. Colegii sunt alături de mine, inclusiv familia. Toată lumea are grijă de mine şi să fiu tratat bine, aşa cum se întâmplă şi acum. Contează să nu mai mă doară piciorul pentru că aseară a fost cea mai cumplită seară din viaţa mea şi să mă fac bine cât mai repede. Prima dată când mi-am văzut piciorul mi-am dat seama că e varză şi m-am nenorocit. Nici nu mai ştiu ce să zic! Florin a fost la mine, l-am rugat să stea liniştit, nu am nimic cu el, l-am iertat şi mi-a spus că pentru el contează foarte, foarte mult ce fac. Mi-a spus că nu a putut să doarmă. E greu, asta e! Sper să iasă bine operaţia şi să fie bine pentru toată lumea!”, a declarat jucătorul Pandurilor, care în ultimele 48 de ore, s-a aflat în continuu sub efectul calmantelor.

Pandurii i-a prelungit contractul
Cosmin Băcilă are doar 28 de ani şi a ajuns la Pandurii anul trecut, odată cu întregul „contingent” Internaţional Curtea de Argeş. Născut pe 10 septembrie 1983, lângă Braşov, Cosmin Băcilă şi-a început cariera la Ghimbav, a urmat apoi Forex (echipe la care a evoluat între anii 2004-2006), iar în 2006 a trecut la Farul, acolo unde a jucat timp de trei sezoane, bifând 100 de meciuri. Transferat la Internaţional Curtea de Argeş în 2009, mijlocaşul dreapta a strâns 29 de jocuri într-un sezon. Băcilă este un fan declarat al lui Messi şi al Barcelonei, fiind chiar prezent în oraşul din Catalunia atunci când Barca a defilat cu trofeul Ligii Campionilor. Imediat după accidentarea suferită în meciul cu Steaua, clubul Pandurii Tg-Jiu a decis să-i prelungească lui Cosmin Băcilă contractul: „Am vorbit cu preşedintele, cu Pârvulescu, şi mi-a spus că lui Cosmin i se va propune semnarea unei noi înţelegeri. Actualul contract expira în vara viitoare Este un copil puternic, care va reveni cu siguranţă.”, a dorit să precizeze antrenorul formaţiei gorjene, Petre Grigoraş.