NOAPTEA MUZEELOR 2018, la acest sfârșit de săptămână

Potrivit celor comunicate de Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu”, în acest an ” Noaptea Muzeelor” va fi sâmbătă, 19 mai 2018. Gorjenii vor putea intra gratuit la Muzeul de Istorie şi Arheologie şi la Muzeul de Artă din Târgu Jiu, precum şi la Muzeul de Literatură „Tudor Arghezi” din Târgu Cărbuneşti. Programul de vizitare va fi între orele 15.00 şi 24.00.

”Noaptea Muzeelor” este un eveniment cultural, anual, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituţii de cultură, îşi deschid liber porţile, simultan, până târziu în noapte.
Primul eveniment de acest gen l-a reprezentat cel care s-a desfăşurat în anul 1997 în Berlin. Conceptul de acces gratuit a fost foarte bine primit astfel că în scurt timp a crescut foarte mult numărul instituţiilor organizatoare, precum şi numărul de vizitatori.
La nivelul județului nostru, ”Noaptea Muzeelor” se va desfășura, în acest an, în data de 19 mai 2018. Astfel, în intervalul orar 15.00-24.00, gorjenii vor putea intra gratuit la Muzeul de Istorie şi Arheologie şi la Muzeul de Artă din Târgu Jiu, precum şi la Muzeul de Literatură „Tudor Arghezi” din Târgu Cărbuneşti.
Conducerea Muzeului Judeţean Gorj speră ca anul acesta numărul vizitatorilor să fie unul record. În România, evenimentul este organizat de către Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum. La nivelul județului nostru, evenimentul este organizat de către Muzeul Judeţean Gorj, sub patronajul Consiliului Judeţean Gorj, Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, Asociaţia „Măiastra”, şi Liceul de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”.