Nimeni nu este mai presus de lege!

O parte din mass-media din România încearcă cu ostentaţie să ne convingă că acest principiu funcţionează în România. De fapt, multi-potentul DNA şi-a făcut un titlu de glorie din a vâna doar personalităţi din diverse domenii, condiţia impusă fiind de neapartenenţă la partidele Preşedintelui Traian Băsescu. Cu aceasta am spus tot ce înseamnă Justiţia din România, mai mult zgomot decât fapte iar la „mititica” să intre doar corupţii „răi”, cei buni rămânând trup şi suflet alături de Cotroceni.
Doar că acest fapt nu înseamnă, aşa cum am şi subliniat, că cei „vânaţi”,cu ordin pe unitate mai mult dintre liberali, nu ar fi vinovaţi. Mai cade şi câte un pesedist, a se vedea Nicolescu de la Argeş sau Cozma de la Prahova, dar în general „victimele” Justiţiei sunt vinovate de ceva, adică nu sunt luaţi oameni nevinovaţi de pe stradă. Ca românul milos, uităm să vedem vinovăţia şi ne gândim doar la răzbunarea politică. Chiar dacă uneori unii au fost adversarii lui Băsescu, faptele lor i-au adus după gratii. Că ne place sau nu, nu noi am încheiat contractele cu firmele din bătătură pentru 43 de primării din Argeş.
Cazul Gică Popescu este un exemplu din acest punct de vedere unde nu vedem vinovăţia, ci faptele sale cele bune care au fost numeroase pentru prăbuşirea fotbalului. Gică Popescu şi-a recunoscut vinovăţia şi, mai mult, a plătit prejudiciul. Cum nu au făcut alţi inculpaţi din Dosarul transferurilor! Fie şi doar pentru asta şi marele fotbalist ar fi trebuit să beneficieze de circumstanţe atenuante. Dimpotrivă,la noi nu se premiază recuperarea prejudiciului-Gigi Becali şi Gică Popescu au făcut-o cu plăcere-ci pedeapsa şi umilirea omului. Pentru acest motiv, cei doi ar trebui eliberaţi, în condiţiile legii!
Justiţia Română nu îşi face nici un serviciu din respectivele condamnări, românii cred chiar în nevinovăţia celor doi. Care om cu scaun la cap nu ar proceda ca Becali pentru a-şi recupera maşina cu o Poliţie impotentă? Câţi dintre noi cred într-o Justiţie în care interlopii nu sunt socotiţi pericol public iar persoanele publice da? Să ne dorim ca Justiţia să triumfe!