Nimeni nu e de neînlocuit…

Loading

Era o vreme cînd nimic nu mișca în Gorj fără să știe Nicolae Mischie, fost președinte al Consiliului Județean Gorj și fost lider al Partidului Social Democrat, filiala Gorj… Partidul îl gratula, iar el îl umplea cu bani numai cu un telefon… Ca să dau un singur exemplu, am văzut cu ochii mei două ordine de plată prin care SC UREX ROVINARI SA, patronat de Alexandru Crișan, vira la PSD 100 de miliane lei vechi. Anii au trecut, Mischie și Crișan au ajuns în închisoare (PSD-ul fiind la putere), partidul a rămas… A venit altă vreme, când nimic nu mișca în Gorj fără să știe Ionel Manțog, fost director în Compania Națională a Lignitului Oltenia și fost președinte al Partidului Democrat Liberal, filiala Gorj. Aici n-am văzut cu ochii mei, dar în presă au apărut informații cum că Manțog ar fi cărat valize de bani la PDL. Ionel Manțog a ajuns la închisoare, când partidul său era încă puternic… Partidul a rămas…
Acum se vorbește din nou de zăngănitul cătușelor. De data asta este vorba despre Marin Condescu, președintele Federației Naționale Mine- Energie. Mai deunăzi i-au fost perchiziționate casele, sediile de la sindicate… Marin Condescu a fost ani de zile omul despre care se spunea că dă ora exactă în Gorj, că nimic nu se întâmplă dacă nu e el de acord. A fost, chiar, considerat omul care l-a ajutat pe Traian Băsescu să ajungă președintele României pentru prima dată, dând un comunicat de presă prin care a recomandat minerilor, în calitate de președinte al Centralei Naționale Miniere, să voteze cu Traian Băsescu. Apelul lui nu a influențat votul, dar nu mai contează, important e faptul că a avut curajul să acționeze la un astfel de nivel.
Am văzut cu ochii mei multe acte care-l incriminau de diverse fapte pe Marin Condescu, am scris cu ani în urmă, cu lux de amănunte, au scris și alți colegi din presă despre multe afaceri în care a fost implicat sau cu care a avut legătură, dar lui Marin Condescu nu i s-a clintit nici măcar un fir de păr din cap, atunci.
Acum, administrația care nu mișca în fața lui Condescu îi face dosare penale, poliția îi face perchiziții…
Există o vorbă care spune că nimic nu se întâmplă dacă nu există voință politică. În cazurile lui Mischie și al lui Manțog a existat, se pare, atunci, voința politică. Care e situația acum, în cazul lui Marin Condescu, nu vreau să fac nici un fel de previziuni.
Vreau să spun doar atât. Zicala „Nimeni nu e de neînlocuit” e tare adevărată…