Nimeni nu este mai presus de lege!

Această realitate la care ar fi trebuit să aibă acces toți românii după 1989 continuă să fie încălcată în România, sistemul de Justiție din țara noastră  și-a creat o asemenea putere încât este la acest moment de neatins. Dacă ar fi o ”dictatură” a legii, în care nimeni nu scapă de aplicarea corectă a acesteia, ar fi un lucru fericit, din păcate e doar o dominație a bunului plac și o umbrelă în care personaje sinistre să nu poată da seama pentru abuzurile lor. În orice țară din lume, bananieră sau europeană, oricine poate da seamă cel puțin teoretic de faptele sale, în România judecătorii și procurorii nu răspund pentru faptele lor deși greșesc mult prea mult și mult prea grav. Am ajuns până acolo încât primele patru funcții în stat tremură de teama unui procuror care sfidează orice instituție din România, inclusiv Parlamentul, după ce a fost numit  în funcție prin trafic de influență și este acuzat de lucruri grave chiar de foști colegi.

Dar aceste lucruri sunt cunoscute și acceptate, de vreme ce TFL-iștii au făcut mitinguri pentru ”apărarea” instituțiilor de forță iar partide politice create în laborator fac opoziție la Guvern prin plângeri la…Parchet. Dacă cineva mai avea vreun dubiu  că oamenii din Justiție sunt privilegiați să urmărească scandalul pensiilor speciale, oricine le poate pierde-Poliție, Armată, Servicii Secrete ș.a.-dar nu și angajații din Justiție. Aceiași angajați care au salarii sfidătoare față de restul românilor iar cu munca mai puțin, dovadă fiind că România este condamnată pe bandă rulantă de instanțele internaționale în spețe instrumentate prost în țară.

De fapt aici este și problema în România, legea se aplică facultativ și a devenit un adevărat sport național cum să-i evităm consecințele. Deși suntem de zece ani în Uniunea Europeană, continuăm să nu implementăm legislația europeană și o păstrăm pe cea românească pentru ca prin plasa cu ochiuri mari să scape și politicienii, și procurorii și toți învârtiții. Oamenii simpli nu sunt favorizați în nici o variantă, orice omisiune sau amânare de aplicare a unui act european nu are decât o singură explicație, cineva bine situat are ceva de câștigat. Sunt foarte mulți oameni în sistemul de Justiție, cum la fel este și în Poliție, Armată, Servicii Secrete care merită fiecare bănuț din salarii sau pensii speciale, sunt însă și nepermis de mulți impostori care calcă legea în picioare și nu pot fi trași la răspundere. Dacă nu li se întâmplă nimic, și s-au văzut că au protecție chiar  internațională uneori, vor exista totdeauna alții și alții care să repete experiența.