Nici o lacrimă!

Mugurel Surupăceanu, un răsfățat al politicii locale ca prefect sau deputat, vedetă ”fabricată” a televiziunilor de știri centrale, a spus adio Parlamentului și calități de membru PSD. Prezentată ca un eveniment, știrea nu își are consistență de vreme ce Surupăceanu pierduse nominalizarea pentru Colegiul II și avea practic șanse zero de realegere. Pentru cei care nu știu, ex-deputatul a fost făcut de partid și nu a adus plus valoare indiferent de cât de mult ”a combătut” pe televiziunile centrale. Și mai important, negocierile cu celelalte partide-se vorbea de PPDD-au eșuat, semn că nu era chiar așa de ofertantă o candidatură a sa.
Fostul deputat avea însă alte griji, dosarele care a reușit poate să le încetinească în mersul lor din calitatea de parlamentar. Unul, cel cu utilajul de fier vechi livrat la Turceni ajungea în această săptămână la scadență, și sentințele nu au fost prea blânde în ultima perioadă. Și atunci, după metoda aplicată de senatorul Dan Voiculescu, Surupăceanu a demisionat iar dosarul se va întoarce la instanța de fond. Perioada se va prelungi astfel luni bune de acum încolo, timp suficient ca administrația USL să preia controlul sistemului. Mugurel Surupăceanu nu a plecat întâmplător, faptul că după o declarație mai belicoasă contra lui Victor Ponta a revenit, ne arată că au fost negocieri. Pe surse se vorbea de o încercare de revenire pe funcția de prefect, mișcarea din această săptămână ne arată că a fost vorba de altceva.
Cu toate declarațiile de complezență, plecarea lui Mugurel Surupăceanu nu este o pierdere pentru PSD. Politician din generația mai tânără, acesta a fost socotit mulți ani o tânără speranță care a murit la acest statut. Mandatul de parlamentar a fost cam ultimul tren, pe care l-a pierdut după cum se vede. Nu cred în varianta că va fi recuperat de PSD mai ales că în anii ce vor veni un partid aflat la guvernare are nevoie de forțe proaspete pentru a combate uzura guvernării. Bineînțeles, nu ar trebui să îl plângem nici pe Mugurel Surupăceanu care a acumulat suficient pentru o viață lipsită de griji în viitor. Și va scăpa și de dosare pentru că Dumnezeul politicienilor veghează!
USL-ul se află acum la un nivel în care își permite să închidă multe colegii parlamentare din Gorj. Problemele ar putea să apară tocmai pe colegiile unde vin persoane noi, inclusiv pe cel al lui Mugurel Surupăceanu, unde Weber are ceva probleme cu notorietatea și e un om de afaceri controversat, după cum a arătat presa locală. Suprema umilire pentru Mugurel Surupăceanu a apărut în momentul când oficialii PSD i-au cerut să meargă cu Weber în campanie, semn că cele scrise de noi mai sus se confirmă. Și din acest motiv, fără regrete pentru politicianul Surupăceanu!