Moștenirea Brâncuși capătă contur la Târgu-Jiu

Loading

Până la momentul când UNESCO va face alegerea normală de introducere a Ansamblului ”Calea Eroilor” pe lista sa prestigioasă, iată că încep să se miște lucrurile și la Târgu-Jiu. Cu o întârziere foarte mare de la venirea finanțării, 2 milioane de euro pentru început, se scot la licitație primele lucrări pe Calea Eroilor. 

Primăria Târgu Jiu a scos la licitație lucrările de „Modernizare și reabilitare a zonei protejate a Ansamblului monumental Calea Eroilor – Etapa I”. Lucrările se vor realiza pe porțiunea cuprinsă între strada Popa Șapca (Centrul Civic) până la intersecția cu strada Mărășești din Municipiul Târgu Jiu.

Valoarea estimată a lucrărilor  este de 7.233.067 lei. Potrivit caietului de sarcini, constructorul care va fi ales  va face  remodelarea pavajului, a spațiilor verzi,  amplasarea unor obiecte de mobilier stradal, realizarea unui sistem iluminat stradal și ambiental. Pe tot traseul se vor dubla gardurile existente ale proprietatilor cu un gard nou, unitar, ce va uniformiza imaginea axei pe intreaga lungime.

Firmele interesate pot depune oferte până pe 19 februarie 2019. Lucrarea face parte dintr-un proiect mai amplu, de zeci de milioane de euro.