Moș Crăciun a adus calculatoare

Moș Crăciun a venit mai devreme  pentru nouă fetițe din Târgu Jiu cu rezultate bune la învățătură, dar cu posibilități materiale reduse. ”E Crăciun și pentru ei!”, campania inițiată de Asociația ”O nouă șansă pentru toți gorjenii” , condusă de Anca Bordușanu, a adus elevelor cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani calculatoare, dulciuri și rechizite.

Fetele au primit daruri neașteptate, de Crăciun
Fetele au primit daruri neașteptate, de Crăciun

Campania și-a  propus  să aducă acestor copii o fărâmă de bucurie cu ocazia Sfintelor Sărbători de iarnă. Fetițele  provin din familii sărace, dar care învaţă foarte bine şi se dedică într-un totul şcolii şi ale căror medii anuale sunt foarte mari. De aceea, Asociaţia “O nouă şansă pentru toţi gorjenii “ a decis să le aducă acestora un strop din magia sărbătorilor de iarnă prin oferirea de calculatoare mult dorite, dulciuri , dar și rechizite.
„Sunt copii care apreciază fiecare om, fiecare zâmbet dăruit.  Am fost în casa lor, i-am cunoscut şi m-au impresionat cu adevărat. Aceste fetițe cunosc neajunsurile familiei și  alină durerea părinților prin mediile mari pe care le au. Acest eveniment nu avea loc fără ajutorul sponsorilor, cărora le mulțumesc foarte mult, oameni cu suflet care nu au ezitat să întindă o mână de ajutor atunci când le-a fost cerut  ’’, a declarant Anca Bordușanu, președinte Asociația  “ O nouă șansă pentru toți gorjenii”. Copiii care au primit cadouri sunt beneficiarii Centrului ”Sfântul Vasile cel Mare”, care aparține de Asociația Vasiliada, filiala Târgu Jiu. Acțiunea s-a derulat în parteneriat cu Asociația Vasiliada. Acțiunii i s-au alăturat și elevii Școlii Populare de Artă Tg.jiu, care au susținut un spectacol de colinde.