Morega conduce în sondaj

Institutul de Analiză, Investigații Publice și Politice a finalizat sondajul realizat pentru a releva cum este apreciată activitatea politicienilor din Gorj, dar și modul cum aceștia ar vota, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale.

Dan Ilie Morega nu a dezvăluit dacă va candida sau nu în 2016, dar a dat asigurări că va susține un partid
Dan Ilie Morega nu a dezvăluit dacă va candida sau nu în 2016, dar a dat asigurări că va susține un partid

Președintele Institutului de Analiză, Investigații Publice și Politice, Dan Ilie Morega, a prezentat, zilele trecute, rezultatele sondajului, despre care a declarat că a fost făcut „față în față”, nu la telefon, cum se fac unele sondaje și consideră că este un sondaj foarte corect.

Morega, pe primul loc la CJ

Potrivit sondajului, Dan Ilie Morega, candidând independent, se află pe primul loc în preferințele electoratului din Gorj, cu un procent de 37,9%, pentru Consiliul Județean. Acesta este urmat de președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, din partea PSD, cu 31,9% și de deputatul PSD Vasile Popeangă, cu 30,6%.
Cu toate că a înregistrat cel mai bun scor în sondaj, Dan Ilie Morega spune că nu s-a hotărât dacă și unde va candida. Acesta spune că, deși consideră că a făcut o figură bună la ultimele alegeri ca independent, costurile campaniei electorale sunt la fel de mari ca la partid și nu mai e dispus să le suporte, iar ca să candideze din partea unui partid nu e hotărât: „Nu am hotărât încă nimic, nu pot spune acum dacă și din partea cărui partid voi candida, dar, cu siguranță, voi susține un partid la alegerile de anul viitor.”
La capitolul partide, pentru Consiliul Județean Gorj, în fruntea clasamentului se află PSD cu 32,2%, PNL (PNL+PDL) cu 30,7%, PMP 5,1% și UNPR 3,8%.

Sondaj la municipii

La municipiul Târgu Jiu, pe primele locuri la partide, în sondajul Institutului de Analiză, Investigații Publice și Politice se află: PSD cu 36,9%, PNL (PNL+PDL) cu 28,7%, PMP cu 6,1%, ALDE (PC+PLR) cu 3,8 și UNPR cu 3,5%.
În ceea ce privește candidații pentru funcția de primar, clasamentul este următorul: Florin Cîrciumaru (PSD)- 53,9%; Marcel Romanescu (PNL)- 27,2%; Aurel Popescu (PSD)- 20,8%
La municipiul Motru, sondajul arată în felul următor: PSD- 28,7%, PNL (PNL+PDL)- 31,2%, PMP 5,7%, iar pentru funcția de primar: Dorin Hanu(PSD)- 44,6%, Severus Militaru (PNL)- 34,6%, Ilie Petrescu (independent)- 34,4%.