Morega a ridicat PNL Gorj

Chiar dacă Dan Ilie Morega a plecat din Partidul Naţional Liberal, nu mă feresc să spun că am fost susţinătorul său. Nu trebuie să uităm saltul asimptotic al organizaţiei judeţene Gorj care i se datorează. De la 3 primari şi 4 viceprimari la alegerile din 2004, din cele 70 de localităţi ale judeţului, la alegerile din 2008 am urcat la 15 primari şi 17 viceprimari. Asta pentru că Morega a ştiut să atragă oameni competenţi şi cu credibilitate, cu toate că multe localităţi erau zone PSD-iste, de 20 de ani. Eu, de exemplu, m-am hotărât cu două luni înainte de alegerile din 2008 să candidez şi nu numai că am câştigat alegerile, dar am avut şi o diferenţă de 250 de voturi faţă de următorul candidat. De asemenea, o altă dovadă că Morega a însemnat mult pentru PNL Gorj e faptul că, deşi ţara e în criză, iar partidul în opoziţie, lobby-ul făcut de mine şi uşile deschise de Morega la Ministerul Dezvoltării au făcut să avem cele mai mari investiţii din istoria oraşului Târgu Cărbuneşti. Acesta e rolul parlamentarilor şi al preşedinţilor de partid, de a-şi susţine primarii, pentru ca la alegerile locale care urmează să vină cu fruntea sus în faţa cetăţenilor, pentru a-i convinge să mai pună ştampila acolo unde trebuie. Ca să fii lider de partid trebuie să îndeplineşti, concomitent, nişte condiţii: să ai bani, să fii bun organizator, să ai fler politic, să ai relaţii (care se întreţin tot cu bani) şi să stăpâneşti arta negocierii. Pentru că targetul oricărui lider politic este să ajungă la guvernare. Iar politica este arta negocierii. Consider că Morega are aceste calităţi, dar când vede atâta murdărie şi parşivenie  e normal să vrea să schimbe ceva. Probabil s-a umplut paharul răbdării omeneşti.
Despre viitorul organizaţiei PNL Gorj, ce să spun?  Aştept ca vechii şi noii candidaţi care vor veni să mă convingă că întrunesc calităţile amintite şi cu drag voi pune ştampila pe cine va dovedi că poate reprezenta cel mai bine interesele partidului. Nu trebuie uitat ce spunea Napoleon, că în raniţa fiecărui soldat stă bastonul de mareşal. Dian Popescu, Radu Angheloiu, Gheorghe Orzan, sau alţii care-şi vor depune candidatura trebuie să mă convingă că trebuie să-i votez, pentru ca PNL-ul să crească în continuare.
După cum a recunoscut şi preşedintele Crin Antonesu, plecarea lui Morega la un alt partid e o pierdere pentru PNL, dar, conform proverbului, un bun îl apreciezi când nu-l mai ai (sănătate, o persoană dragă, un lider bun). Parcă e un blestem la români. Dacă ne uităm în istoria poporului român, ar trebui să ne întrebăm: merităm, noi, cei care suntem acum, să fim urmaşii lui Brâncoveanu, care a fost martor la uciderea familiei lui, numai pentru a se lepăda de credinţa ortodoxă?
Acum, când minele de aur din Apuseni nu mai sunt ale noastre, de asemenea aurul negru, distribuţia de gaze, Romtelecomul… Ce ne-a mai rămas de vânzare? Sufletul? Politicienii care sunt la manşă acum îl vând. Nu mi-e că-l vând, dar nu ştiu cât să ceară pe el…