Modernizarea iluminatului public în Târgu Jiu

Au început lucrările pentru unul dintre cele mai ample proiecte pe fonduri europene de la Târgu Jiu: modernizarea iluminatului public. În acest moment se intervine dinspre Bârsești către centrul municipiului.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că această lucrare de infrastructură urbană va aduce o reducere substanțială a cheltuielilor cu iluminatul public: „5 milioane de euro ajung în orașul nostru doar pentru acest proiect, care, pe lângă modernizarea propriu-zisă, înseamnă o scădere a costurilor cu iluminatul , pe noua rețea, cu peste 40%, ceea ce reprezintă o economie substanțială la bugetul local.”

Edilul șef al municipiului reședință de județ a Gorjului a mai precizat că se prevede, printre multe altele, instalarea a 27 de kilometri de rețea electrică, 27 de kilometri de fibră optică și peste 1000 de corpuri de iluminat. În plus, acest proiect înseamnă o bază pentru alte proiecte europene pentru care avem finanțarea deja asigurată: INFOTRAFIC și modernizarea transportului în comun.