Mitul lui Sisif în fotbalul gorjean

Cornel ŞomâcuPentru generaţiile mai tinere să spunem că Sisif este un personaj din mitologie care a fost condamnat de către zei să rostogolească întruna o stâncă până la vârful unui munte, muncă zadarnică de vreme ce stânca cădea de fiecare dată. Privind evoluţia fotbalului gorjean din ultimii ani începi să realizezi că acest fenomen se repetă ciclic şi doar când echipa este gata să facă o performanţă. Vă mai aduceţi aminte de sezonul european de excepţie de acum doi ani când echipa şi preşedintele Marin Condescu doar că nu au fost sabotaţi direct de cei care vroiau să controleze clubul şi mai ales banii de acolo? Bineînţeles, povestea a fost ambalată altfel de presa de casă iar cel puţin unii gorjeni au crezut cele lansate în spaţiul public. Se pare că şi oamenii legii au crezut acest lucru din moment ce nu avem nici până acum o sentinţă clară ca să ştim dacă Marin Condescu a furat sau nu banii clubului!
După o prăbuşire a echipei pe fondul unui manageriat foarte slab al lui Mihai Prunariu, cel care nu bea nici măcar un pahar de apă în club fără să ceară aprobare, lucrurile s-au reglat în două mandate succesive ale unor oameni de fotbal ca Eugen Pârvulescu şi Narcis Răducan. Degeaba se laudă politicienii sau liderii minerilor, în mare parte ei pot fi doar suporteri. Şi când echipa are chiar şi şanse la titlu, are o campanie de achiziţii reuşită, este scos de la naftalină Marin Condescu. Cu toate meritele lui, din anii trecuţi, Marin Condescu este un personaj sub control judiciar şi unii spun că nu va scăpa fără condamnare. Că va fi aşa sau nu e mai puţin important acum, personajul a produs scandal în club, umbra lui este din nou ameninţătoare iar cei care suferă sunt în primul rând jucătorii. Cât despre posibila performanţă nu cred că mai interesează pe cineva!
Din păcate,lucrurile la Pandurii nu cred că vor sta bine atât timp cât personaje politice sau acuzate penal pot să ia decizii, dar nu pe banii lor. Cum a fost el Ciurel sau acum Ciubotărică, CEO bagă bani în club. Ceilalţi “acţionari” asigură, în total, banii de seminţe şi apă plată. Atunci aceştia ar trebui trimişi acasă sau exilaţi cu numele pe un panou iar de fotbal să se ocupe profesioniştii secondaţi de reprezentanţii CEO. Bineînţeles, un personaj ca Dorin Ioana ar trebui trimis la plimbare după ce deciziile lui au devenit motiv de bancuri, dar asta când CEO va avea un manager cu mandat. Abia atunci am avea o şansă!