Minerii și energeticienii ies în stradă

Sindicaliștii lui Marin Condescu vor să scoată 5000 de mineri și energeticieni în stradă. După ce mitingul acestora nu a fost autorizat pentru săptămâna trecută de primarul municipiului Târgu Jiu, pentru că acțiunea de protest ar fi coincis cu perioada în care s-au sărbătorit zilele orașului, aprobările s-au dat pentru săptămâna 27 mai -02 iunie 2013, în zilele de joi și vineri.

Marin Condescu și sindicaliștii lui, hotărâți să-i scoată în stradă pe mineri și pe energeticieni
Marin Condescu și sindicaliștii lui, hotărâți să-i scoată în stradă pe mineri și pe energeticieni

Primăria Târgu Jiu a aprobat organizarea protestului sindicaliștilor Federației Naționale Mine- Energie pentru zilele de joi de la 12,00 la 17,00 şi vineri de la 12, 00 la 16, oo. Aceștia vor să protesteze pentru că s-au aplicat reduceri salariale la personalul TESA, în scopul uniformizării, astfel ca toți salariații, indiferent că sunt din minerit sau din termocentrale să primească salarii egale pentru aceeași clasă de salarizare. De asemenea, minerii sunt nemulțumiți că s-a luat decizia să treacă la 4 zile de muncă pe săptămână, din cauza stocului mare de cărbune care nu poate fi vândut. Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, spune, însă, că minerii nu vor avea nimic de pierdut, pentru că vor recupera zilele nelucrate în lunile următoare, când va crește cererea de cărbune pe piață. Mai mult, Ion Călinoiu spune că minerii sunt intoxicați cu informații de genul că se mută sediul Complexului Eneregetic Oltenia la București sau că se închid minele de la Motru, pentru ca sindicatele să fie sigure că reușesc să scoată în stradă 5000 de oameni.
Deși există informații cum că Marin Condescu amenință cu proteste sindicale pentru a-l determina pe directorul general Laurențiu Ciurel să renunțe la controale la Clubul Panduri, unde tocmai l-a numit pe Ion Răuț în conducere din partea CEO, Marin Condescu a declarat presei că nu are nici o problemă cu Răuț și că la club totul se face corect și legal, deci nu are de ce să se teamă.
Aura Stoenescu