Maşina de spălat „fără apă” reduce substanţial facturile

masina-de-spalat

Maşina de spălat de la Xeros, care funcţionează „fără apă”, ar putea să vă ajute să economisiţi, deoarece curăţă hainele cu o cantitate mică de apă, putând astfel reduce facturile cu până la 30%.
Această maşină de spălat foloseşte cu până la 90% mai puţină apă, comparativ cu o maşină de spălat convenţională.  Curăţarea hainelor fără consum de apă va deveni, foarte probabil, o activitate domestică cu ajutorul unei maşini de spălat care foloseşte cu până la 90% mai puţină apă decât una obişnuită şi care ar putea fi disponibilă la sfârşitul anului 2011.
Dispozitivul, dezvoltat de Xeros Ltd, companie din Leeds, înlocuieşte apa cu particule de plastic, ce curăţă petele, producătorii pretinzând că prin folosirea acesteia proprietarii de locuinţe vor economisi serios în ceea ce priveşte facturile la energie electrică.
Procesul dezvoltat de Xeros se bazează pe particule de plastic, de doar 3mm, care pot pătrunde în toate ţesăturile şi pot fi refolosite de sute de ori. Acestea “inundă” maşina de spălat o data ce hainele sunt umezite şi nivelul de umiditate este la nivelul corespunzător. După ce ciclul de spălare este complet, aceste particule de plastic sunt eliminate prin aceeaşi procedura folosita la eliminarea apei în cazul unei maşini de spălat convenţionale.
Petruţa Vodă