Uvertura lui Vranjes

Botezul noului gazon de pe „Municipalul” târgujian a fost unul fericit, Pandurii reuşind să se impună în runda secundă a sezonului cu scorul de 2-1 în faţa FC Braşov, graţie unei duble semnate de bosniacul Vranjes.

Dintr-un simplu spectator, la începutul sezonului trecut, bosniacul Stojan Vranjes a ajuns acum să fie dorit şi de Steaua.
Dintr-un simplu spectator, la începutul sezonului trecut, bosniacul Stojan Vranjes a ajuns acum să fie dorit şi de Steaua.

Pandurii Tg-Jiu şi FC Braşov au ţinut să respecte tradiţia meciurilor extrem de echilibrate, dar şi a rezultatelor directe de pe teren propriu şi în runda secundă a sezonului 2011-2012. La capătul unei partide ce a ţinut cu sufletul la gură cei circa 4.500 de fani gorjeni (veniţi să vadă noua faţă a Pandurilor, ca şi noul gazon de pe „Municipal”, după aproape 9 luni), trupa lui Grigoraş a reuşit să treacă un prim examen al maturităţii în compania unei echipe mereu incomode. Vioara întâi a gazdelor a fost de această dată, bosniacul Stojan Vranjes, cel care a şi semnat dubla pentru Pandurii(min. 18 şi 79), dublă ce a adus cele trei puncte în dreptul gorjenilor, în dauna lui FC Braşov. Afişând o formulă cu un pronunţat accent ofensiv, Pandurii au dominat clar prima repriză şi păreau că victoria nu le mai poate scăpa la finalul celor 90 de minute. Golul egalizator reuşit de oaspeţii braşoveni în mitanul secund(min. 50 –Majernik), a reechilibrat însă balanţa din teren, iar elevii lui Grig au trebuit să transpire serios până spre final pentru a puncta la 2-1. Atunci când până şi sistemul 4-3-3 a fost schimbat în 4-4-2, odată cu ieşirea lui Batin şi introducerea lui Băcilă, doar mijlocaşul Vranjes a ţinut să scrie istoria meciului, cu o nouă reuşită personală, cu doar 11 minute înainte de ultimul fluier. Pentru că, în ciuda schimbărilor operate pe minutele de final de către Daniel Isăilă în tentativa de a forţa egalarea pentru braşoveni, gorjenii nu au mai putut scăpa victoria din mâini ca şi cele trei puncte puse în joc. Înainte de a intra în minipauza Ligii I, Grigoraş and Co. au strans 4 puncte în două etape şi privesc acum ceva mai linistiţi următoarele runde de campionat. Însă, aşa cum aprecia şi tehnicianul Petre Grigoraş imediat după meci, este vorba despre o linişte relativă…

„Victorie = suferinţă”
Faptul că Pandurii au trebuit să transpire serios, dar mai ales să tremure la un momendat în partida cu FC Braşov, nu a fost deloc trecut cu vederea şi de către tehnicianul formaţiei gorjene, Petre Grigoraş. „Principalul” de la Pandurii a ţinut să facă şi o scurtă radiografie, imediat după succesul consemnat luni seară: „Victorie = suferinţă, pot să spun că a fost astăzi. Poate că în prima repriză am fi putut încheia jocul pentru că nu ştiu dacă oaspeţii au ajuns vreodată prin careul nostru. Am înscris, am mai avut câteva situaţii foarte bune de a marca, dar din păcate nu am reuşit să ne desprindem. A venit apoi acel gol din fază fixă, lucru pe care l-am lucrat şi în timpul săptămânii dar, din păcate nu am reuşit să-l împiedicăm. E un blestem aici la Pandurii, multe goluri din faze fixe. Ne-am făcut meciul greu, dar e bine că a venit acel gol de senzaţie al lui Stojan chiar dacă am suferit puţin pe final, mai ales după pierderea lui Pintilii, care s-a accidentat.”, a opinat Grigoraş. Totuşi, antrenorul Pandurilor a apreciat victoria împotriva Braşovului ca fiind una „extrem de importantă”: „Meritată sau nemeritată, până la urmă victoria de astăzi este extrem de importantă pentru că vine acum când am revenit şi noi după nouă luni în faţa propriilor suporteri. Nu ştiu dacă a fost un joc strălucit, dar ambiţie şi determinare a fost şi asta mă bucură. Sper ca pe viitor să mai îndreptăm şi din greşelile pe care le-am făcut astăzi şi să reuşim evoluţii din ce în ce mai bune.”, a concluzionat Grigoraş.

„Oficial îmi merge bine…”
Înainte de a intra în minipauza Ligii I, Pandurii au strans 4 puncte în două etape şi privesc acum ceva mai linistiţi următoarele runde de campionat. Însă, aşa cum aprecia şi tehnicianul Petre Grigoraş imediat după meciul cu FC Braşov, este vorba despre o linişte relativă: „Trebuie să recunosc că sunt mulţumit cu 4 puncte după două etape. Putea fi mai bine, dar, în acelaşi timp putea fi mai rău. Avem două săptămâni de linişte pentru a pregăti cele două meciuri extraordinar de grele care urmează, cu liderul actual, Dinamo, în deplasare şi cu CFR acasă, două echipe neînvinse, care au acumulat maxim de puncte, două echipe solide, cu jucători foarte valoroşi şi va trebui să ne prezentăm mult mai bine faţă de cum ne-am prezentat în primele două etape pentru a emite pretenţii la obţinerea punctelor. Cel puţin pentru două săptămâni putem pregăti meciurile următoare cu un moral destul de bun şi sperăm să aducem şi jocul la un nivel mai bun. Mi se pare un program echilibrat acest început de campionat. Depinde cum ne vom mobiliza noi. Este adevărat, acum avem linişte, dar este o linişte relativă pentru că de abia de acum încolo greul urmează.”

„Nemulţumirile” publicului
Reîntoarcerea Pandurilor pe stadionul Municipal din Tg-Jiu după nu mai puţin de 9 luni (timp în care elevii lui Grig au urmat exilul forţat la Severin), a fost primită în mare parte cu bucurie de către fanii gorjeni. Deşi dintre cei 4500 de suporteri prezenţi în tribunele arenei târgujiene la ora meciului cu FC Braşov s-au mai găsit şi ceva „nemulţumiţi”, în special când tabela arăta scorul 1-1, tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, s-a arătat mulţumit de aportul fanilor. Grig recunoaşte totuşi, că ar fi loc şi de mai bine: „Publicul îl aşteptam să fie aşa. Dar, aşa-i în fotbal. Trebuie să ne aşteptăm şi la asemenea lucruri, la apostrofări. Normal ar fi să-ţi încurajezi echipa până la fluierul de final al arbitrului. Indiferent de rezultat, trebuie să vezi partea plină a paharului, o echipă care munceşte pe teren, se dăruieşte. Pentru că nu o câştigăm noi toate meciurile acum… Şi nici nu pot să mă duc în tribună să mă rog de ei să ne încurajeze. Cert este că e mai bine ca la Severin pentru că sunt mai mulţi, sunt ai noştri şi îi acceptăm aşa cum sunt. Sperăm ca prin rezultate, prin evoluţii să atragem cât mai mulţi şi să dispară acele fluierături care mai apar.”

Pandurii Târgu Jiu – FC Braşov 2-1
Stadion “Municipal” (Tg Jiu), spectatori 4.500
A marcat: Vranjes ’18, ‘79 / Majernik ‘50
Pandurii: Lazar – Rusu, Viera, Chiricheş, Vlad – Nistor (’80, Cristea), Pintilii (’58, Băcilă), Vranjes – Lemnaru, Batin (’73, Brata), Stromajer.
Antrenor: Petre Grigoraş.
FC Braşov: Felgueiras – Bruno Madeira, Cr. Munteanu, Majernik, Cr. Ionescu – Toloza – Chipciu, M. Cristescu, Paez (’46, Buga), Distefano (’70, Mateiu) – Hadnagy (‘83, Fl. Stângă).
Antrenor: Daniel Isăilă.
Cartonaşe galbene: Stromajer, Lazar / Cristescu
Au arbitrat: P. Unimatan – M. Nagy, S. Gheorghe.