Marin Condescu, reținut și apoi cercetat în libertate

Marin Condescu, președintele Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu și lider de sindicat al minerilor și energeticienilor, a fost reținut marți, 12.11.2013, pentru 24 de ore, sub acuzația de spălare de bani și delapidare. La scurt timp după el, a fost reținut și Viorel Temelescu, fost director general al clubului. Cei doi nu au rămas, însă, în arest, judecătorii respingând cererea procurorilor pentru a rămâne, în continuare în arest preventiv.

Marin Condescu este acum cercetat în libertate, după 24 de ore de reținere
Marin Condescu este acum cercetat în libertate, după 24 de ore de reținere

După mai multe cercetări și verificări financiare la Clubul Pandurii, Marin Condescu și Viorel Temelescu au fost reținuți pentru 24 de ore. În urma probatoriului, poliţiştii au stabilit că Marin Condescu, , în calitate de preşedinte al Clubului Sportiv Pandurii Târgu-Jiu, ar fi împrumutat asociaţia sportivă cu sume de bani provenite din împrumuturi bancare contractate în nume personal, în perioada 2011-2013, după care, cu ocazia restituirii împrumuturilor, ar fi beneficiat în mod necuvenit de sume mai mari, întocmind acte false. Astfel, suspectul şi-ar fi însuşit în interes personal sume de bani care, totalizate, depăşesc cuantumul de 200.000 RON, prejudiciind interesele financiare ale clubului sportiv.
Poliţiştii au mai constatat că, în anul 2011, Marin Condescu ar fi folosit un alt înscris fals, denumit contract de cesiune, în baza căruia ar fi obţinut de la o unitate minieră efectuarea unor plăţi ilegale, în cuantum de peste 1.600.000 RON, respectiv 900.000 RON, sume de bani de care ar fi beneficiat clubul sportiv pe care îl conducea.
La rândul său, Viorel Temelescu a fost reţinut de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la înşelăciune şi uz de fals, pentru că ar fi acordat sprijin lui Condescu pentru a putea beneficia de sumele de bani aferente înscrisurilor false, denumite contracte de cesiune creanţe.

Condescu l-a votat pe Călinoiu
Marin Condescu se afla în conflict deschis cu Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, nefiind de acord cu intrarea Consiliului în Adunarea Generală a Acționarilor Clubului Pandurii. Mai mult, acesta l-a atacat frecvent, în presă, cu diverse acuzații, ca, în ziua în care era audiat și apoi a fost reținut, să ceară voie de la audieri ca să participe la Adunarea Generală a Acționarilor și a votat pentru intrarea CJ Gorj ca acționar.