Marea prosteală

Loading

România se târăşte pe genunchi şi pe coate, din când în când i se opresc lumina sau gazele, de multe ori se culcă înainte de masa de seară, iar în fiecare zi tremură la gândul că dobânzile vor creşte atât de mult, încât va trebui să-şi vândă casa, ca să nu i-o vândă banca, pe mai nimic.
În acest timp, nişte domni o ”vrăjesc” pe România la televizor, doar doar i-or prosti pe locuitorii ei să mai bage un vot în urnă favorabil lor şi anul acesta. Iar ca televiziunile să-i pună în jurnal, sunt în stare să facă tumbe, să spună vorbe grele şi chiar să plătească, pe sistemul ”Totul pentru front, totul pentru victorie!”. Cât de orbit de putere sau de prostie trebuie să fii, ca să nu-ţi dai seama că, în setea ta de a păstra puterea, dai pe la nasul românilor flămânzi cu un tort tânăr PSD-ist, filmat de operatorii de la ştiri din toate unghiurile posibile. Cât de arogant poţi să fii, ca să te întâlneşti la Peleş cu miniştrii, să-i inviţi la masă la palat, după care fiecare să-şi ia consoartele în maşinile luxoase şi să treacă pe sub nasul ziariştilor care au primit ordin să facă planton, ore în şir, la poartă, prin frig şi ploaie, doar ca să prindă câteva secunde de imagini. Iată în ce ţară trăim! Cu mulţi flămânzi care rabdă şi cu puţini şmecheri care trăiesc din impozitele primei categorii. De la masa lor mai cad, însă şi firimituri, tot de la bugetul adunat de la flămânzi, ca să mai trăiască şi „firmuliţele” prestatoare de servicii, dar numai cu condiţia să dea şpagă şmecherilor.
Iată de ce e aşa mare bătaia la împărţirea ciolanului. Iată de ce durează atât de mult făurirea unui buget, într-un fatidic an de criză. Nu din grija de a fi atât de bine împărţit încât să rezolve problemele naţiunii, ci pentru că alegerile din toamnă au schimbat guvernarea, cei care erau anul trecut în opoziţie (PSD şi PDL) acum sunt la putere, vor să-şi umple şi ei buzunarele. Dar, cum nu s-au înţeles la împărţeală, îi prostesc pe români, cum că stau în cumpănă din grijă pentru ei, să nu facă vreo greşeală ce ar putea afecta poporul. Despre PNL ce să spun? Au scăpat anul trecut de guvernare, iar acum încearcă să-şi ţină oamenii în funcţii cât mai mult timp, încurcând şi ei socotelile puterii.
Şi, uite-aşa, politicienii se străduiesc să ne prostească cum că ce fac, fac în folosul nostru, în timp ce bugetele consiliilor judeţene şi ale consiliilor locale continuă să fie inexistente, la jumătatea lunii martie. Aşa că, halal politicieni!

One Comment on “Marea prosteală”

Comments are closed.