Pentru zilele de post, încercați această rețetă simplă pentru a prepara o foarte gustoasă mâncare de spanac. Spanacul proaspăt este minunat, dar cel congelat, cu frunze întregi, este secretul adevărat al acestei rețete. Hai să vedem cum îl pregătim rapid, în varianta de post.
Ingrediente necesare pentru mâncarea de spanac de post:
- 1 kg de spanac congelat, lăsat să se dezghețe timp de 20 – 30 de minute în propria pungă
- 2 cepe mari
- 5 căței de usturoi
- 4 linguri de pastă de tomate
- ardei iute
- sare și piper
- busuioc, cimbru, oregano, toate uscate
- 3-4 linguri de ulei
Mod de preparare:
- Tocați fin ceapa și usturoiul.
- Căliți-le într-o tigaie mare sau într-un ceaun mare, adăugând ulei, sare și piper, împreună cu o ceașcă de apă. Lăsați-le la foc mic timp de 5 – 6 minute, adăugând apă dacă este necesar. Amestecați din când în când.
- Adăugați spanacul dezghețat și acoperiți cu un capac pentru a-l lăsa să se înabușe.
- Amestecați din când în când și mențineți focul la intensitate medie.
- Când spanacul este gata, adăugați verdeturile uscate și pasta de tomate.
- Dacă este necesar, puteți adăuga încă o ceașcă de apă. Lăsați să fiarbă la foc mediu timp de minim 10 minute, pentru a fi siguri că mâncarea este bine fiartă.
- Serviți alături de pâine prăjită, cu sau fără ardei iute.
Această mâncare este nu doar sănătoasă, ci și ușor de pregătit, precum și economică.