Lupta pentru Cotroceni

Loading

S-a declanșat de ceva timp și acum a ajuns la apogeu lupta pentru Președinția României, țară recunoscută ca  ruda săracă a țărilor din vestul Europei dar extrem de ofertantă pentru pescuitorii în ape tulburi. Cu o clasă politică coruptă sau ținută sub șantaj de o Justiție la fel de coruptă, România este un EL DORADO pentru toți cei care vin la post aici și adună averi pentru ei și neamul lor în veacul vecilor, cum spunea odinioară cronicarul. În ”țărișoara” cu un președinte de etnie germană, apropo de ce nu alegem unul maghiar sau rrom la următoarele alegeri având în vedere numărul de etnici, se petrece acum o operațiune de mare amploare cu final previzibil, ”realegerea” lui Iohannis. Iohannis se teme de aceste alegeri deși pare să se bucure de sprijinul tuturor instituțiilor, inclusiv cele de forță și de justiție. Sper că nu a uitat nimeni că Iohannis datorează statului peste 300 000 de euro și un dosar, al câtelea oare, în care domnia sa ar fi trebuit să fie ”penal” sau poate chiar condamnat, având în vedere încălcarea grosolană a legii.

Visul lui Iohannis de a fi reales, ciudat având în vedere eșecul general al statului român în cei cinci ani de mandat, se leagă de anumite jocuri care trebuie să manipuleze românii, mai ales cei din străinătate care au informații și cultură precară într-un procent semnificativ. Cum e greu să o dai iar cu pericolul rusesc, blocarea votului în străinătate și alte operațiuni mai mult sau mai puțin secrete, acum asistăm la o operațiune complexă cu ”iepuri” pentru președinte în competiția electorală. Aproape sigur, deși poate nu știe însă, și Dan Barna va juca acest rol la un anumit moment dacă interesele ”păpușarilor”, indiferent cine vor fi ei, o cer. Ca să explicăm, s-a vorbit și, probabil, nu degeaba, de complicitatea echipei Dăncilă din PSD care ar avea ca obiectiv locul II, inclusiv cu realegerea Unicului. Acest plan pare să fi fost abandonat, prin blocarea Guvernului, după ce Victor Ponta a apărut cu varianta Mircea Diaconu care rupe voturi semnificative de la Stânga. Iohannis s-a întors spre Dreapta cu o campanie furibundă împotriva lui Dan Barna( a se vedea rețelele de socializare!), posibilul adversar din turul II. Ca să fie președinte, Iohannis va fi ”ajutat” iar Dan Barna va fi executat cu voie sau fără voie de ”finanțatorii” partidului maselor de pe rețelele de socializare.

Paradoxal, lupta pentru Cotroceni abia a început și are un câștigător. Iohannis va fi reales pentru că Dreapta joacă pentru el, singura necunoscută fiind doar manevra lui Victor Ponta cu Mircea Diaconu. La acest moment lucrurile par să se ducă în aceeași direcție, totul pentru Iohannis, dar negocierile sunt intense. Cu Mircea Diaconu în turul II, aproape imposibilă de prevăzut acum doar dacă s-ar duce procentele lui Ponta și Tăriceanu, lucrurile ar putea lua o nouă întorsătură.  În afara faptului că Iohannis poate face și greșeli, românii să fie atât de previzibili încât să voteze în majoritate cu Iohannis?