PNL și PSD, în luptă la Consiliul Județean Gorj

O nouă etapă a luptei politice între Partidul Național Liberal și Partidul Social Democrat s-a încheiat, la sfâșitul săptămânii trecute, la Consiliul Județean Gorj cu victoria PSD, după ce, cu doar o zi înainte, PNL a reușit blocarea unei ședințe de consiliu prin ieșirea din sală.

Consiliul Județean Gorj blocat de consilierii PNL, apoi redresat de o parte dintre ei
Consiliul Județean Gorj blocat de consilierii PNL, apoi redresat de o parte dintre ei

Joi, 24 septembrie 2015, ședința extraordinară de întrunire a Consiliului Județean Gorj s-a terminat înainte să înceapă, după ce Dan Vâlceanu, copreședinte PNL Gorj, a anunțat că el și colegii lui nu vor participa la ședință, pentru că nu consideră că sunt îndeplinite condițiile necesare pentru convocarea unei ședințe extraordinare. Dan Vâlceanu a anunțat că nu are cunoștință să fi avut loc în ultimele zile vreo catastrofă sau calamitate, pentru ca să existe caracterul de urgență, imediat după aceea atât el cât și ceilalți colegi ridicându-se și părăsind sala, fapt care a făcut ca să nu mai existe cvorum, pentru acele hotărâri care privesc patrimoniul județului fiind nevoie de două treimi din voturile Consiliului pentru ca acestea să treacă. În concluzie, ședința a fost declarată nestatutară. Nici măcar atenționarea făcută de președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, cu privire la faptul că există o situație de urgență, Drumul Județean DJ 675C Târgu-Logreşti-Baia de Fier care ar fi trebuit să fie pus la dispoziția OMV Petrom pentru a-l reabilita cu bani proprii, fiind afectat de alunecări de teren, care pun în periocol și calea de acces a localnicilor și conductele de transport produse petroliere ale OMV-ului.

A doua zi

Dacă ședința extraordinară nu a avut sorți de izbândă, a doua zi a fost convocat din nou Consiliul Județean Gorj cu aceeași ordine de zi, doar că a fost convocată o ședință cu caracterul „de îndată”. De această dată, patru dintre liberali (Mădălina Ciolocoi, Gheorghe Orzan, Dragoş Păsărin şi Georgiana Rogoveanu) au rămas în sală și au votat PRO, așa că proiectul de refacerea DJ 675C Târgu-Logreşti-Baia de Fier pe banii OMV Petrom a trecut. Nu aceeași soartă au avut și celelalte două proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi, care prevedeau extinderea parcului industrial Bumbeşti Jiu, prin preluarea de teren de la UM Sadu, dar şi prelungirea străzii Traian din faţa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, în vederea amenajării de noi locuri de parcare. Aici consilierii PNL care au votat primul proiect au considerat că nu mai e caracter de urgență, așa că au părăsit sala la aceste două puncte.