Luna plantării arborilor

În această perioadă, în completarea activităților și măsurilor cuprinse în calendarul de gospodarire a localităților denumit ”Luna curățeniei”, Consiliul Județean Gorj defășoară și o serie de acțiuni de împădurire, ecologizare, amenajare și refacere a spațiilor verzi în mai multe zone de pe raza județului.

În anul 2016 sunt planificați de a fi plantați 5000 de puieți de salcâm
În anul 2016 sunt planificați de a fi plantați 5000 de puieți de salcâm

Astfel de acțiuni au loc, anual, în cadrul campaniei ”Luna plantării arborilor”, cel mai important eveniment silvic și ecologic din România.
La nivelul anului 2016, pentru campania de regenerare a pădurilor în fond forestier de stat, Consiliul Județean Gorj a preconizat plantarea a 5000 de puieți de salcâm, activitate realizată prin Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare, în colaborare cu Direcția Silvică Gorj și S.C. Minprest S.A.
O primă acțiune de plantare material silvic săditor s-a desfășurat în data de 9.03.2016, pe raza municipiului Târgu Jiu (zona CET), fiind plantați 2100 de puieți de salcâm, în scopul amenajării spațiilor verzi.
Următoarea etapă se va desfășura până la jumatatea lunii aprilie a.c., reprezentând, practic, continuarea activității de plantare puieți de salcâm în zonele haldelor de steril. Anul trecut, pe acest segment, în sectorul Vârț-Rovinari au fost plantați 900 de puieți de salcâm.