Lovitură de grație marca PSD Gorj pentru ALDE

Proaspătul președinte al Partidului Social Democrat (PSD) Filiala Gorj, Mihai Weber, l-a invitat pe primarul ALDE de Drăguțești, Ion Dumitru Popescu, la conferința de presă săptămânală a PSD, unde primarul a venit să mulțumească public lui Weber pentru sprijinul acordat, pentru a introduce rețeaua de gaze în satul Iași.

Întrebat de presă dacă liderii ALDE vor fi încântați de prezența sa în conferința de presă a PSD, primarul comunei Drăguțești a declarat: „nu mă interesează cum vor fi de încântați…” după care și-a îndulcit declarația și a spus că nu vede care e problema, o dată ce PSD și ALDE sunt în alianță.

E clar că primarul Ion Dumitru Popescu a dat un semnal prin prezența sa la PSD, iar mișcarea lui Weber, acum, înainte de alegeri, e foarte importantă, pentru a arăta că PSD e puternic și că primari din alte partide, ce câștigă alegerile împotriva candidaților PSD, sunt cooptați în PSD. De altfel, avem și alte exemple de până acum, în întreaga țară, dar, cu siguranță, Weber a vrut să-și arate, acum, puterea de a întări organizația.

Primarul de la Drăguțești ar fi putut să tacă și să aștepte sfârșitul mandatului, apoi să candideze pe listele PSD, pentru că se știe că și-ar pierde mandatul dacă ar trece acum de la ALDE la PSD. El a ales, însă, să vorbească… dar a spus că susține la europarlamentare candidatul partidului în care se află „momentan”, întrebat fiind de presă ce va face. Printre rânduri, însă, alegătorii vor înțelege exact ce trebuie.

Se vede treaba că președintele ALDE Gorj, Ion Iordache, nu a ales să fie la fel de diplomat, pentru că (potrivit presei) a anunțat imediat ca variantă la Popescu, pentru a merge în alegerile din 2020, pe fostul primar PNL de Drăguțești, Vasile Moșoiu. E interesant de văzut, în cazul în care Moșoiu ar câștiga din nou alegerile la Drăguțești, ce va scrie pe clădirea aflată în curtea primăriei, pe care trona acum câțiva ani, sigla PNL. Oare va apărea sigla ALDE?

Întrebat dacă PNL-ul își mai are sediul în curtea Primăriei Drăguțești, ca pe timpul lui Moșoiu, primarul Ion Dumitru Popescu a declarat: „Nu este sediul PNL în curtea primăriei, un domn și-a permis acest lucru, când era primar. A dispărut acea tăbliță cu sediul PNL. Clădirea este, într-adevăr, în curtea primăriei, este în litigiu, s-a construit ilegal, acum ne judecăm pe o grănițuire.”