Liviu Câlniceanu, „Calul Troian” al PSD-ului în PDL

Fostul consilier local al PDL la Consiliul Municipal Târgu Jiu, Liviu Câlniceanu, a trecut în barca PSD, recunoscând că e omul lui Cârciumaru de 8 ani. Președintele PDL Gorj, senatorul Ion Rușeț, l-a acuzat de activitate slabă cât a activat în partidul său și de trădare.

Liviu Câlniceanu, de la PDL la PSD
Liviu Câlniceanu, de la PDL la PSD

Liviu Câlniceanu a fost, în 2004, candidatul Partidului Național Liberal la Primăria Târgu Jiu, fiind învins de PSD-istul Florin Cârciumaru. A fost consilier local timp de patru ani, din partea aceluiași partid, după care a trecut la PDL, unde a mai obținut un mandate de consilier local, iar acum s-a mutat la PSD. El nu declară, însă, că s-a supărat că n-a mai fost susținut de PDL pentru  un nou mandate, ci că dorește să se pună în slujba târgujienilor alături de primarul Florin Cârciumaru și de echipa sa: „Intenția mea de a mă alătura echipei de la PSD, nu în primul rând pentru considerente politice, ci pentru faptul că aici este o echipă cu care am lucrat mai bine de 8 ani de zile. Nu am venit aici pentru interese personale sau pentru a cere ceva organizației. Am venit pentru a pune umărul la bunul mers al municipiului. Iar dacă cei de la PDL n-au avut nevoie de mine, s-a dovedit că organizația municipal a PSD mi-a dat o mână de ajutor, mi-a întins o mână.”

A recunoscut

Cu ocazia prezentării sale în fața presei ca fiind nou membru PSD, Liviu Câlniceanu a recunoscut faptul că a fost omul primarului de când a început să lucreze cu el, adică și pe timpul mandatului 2004-2008 și pe cel din 2008-2012, deși partidele care l-au pus pe listă erau împotriva PSD: „Sunt omul domnului Florin Cârciumaru, de când am început să lucrez cu dânsul și mi-a plăcut că dânsul și echipa dumnealui de consilieri lucrează pentru Târgu Jiu. Toată lumea a văzut câte lucruri bune s-au întâmplat până acum în Târgu Jiu. Cei care m-au urmat până acum la PDL probabil mă vor urma și la PSD.”

Rușeț acuză

Pe senatorul Ion Rușeț l-a deranjat plecarea din partid și mai ales declarațiile lui Câlniceanu, chiar dacă, în ultimul timp, acesta devenise  membru simplu: „a fost un simplu membru, care nu a mai activat după alegerile locale în PD-L, iar în mandatul trecut de  consilier local a fost omul PSD –ului, omul lui Cârciumaru. Câlniceanu nu a avut iniţiative în Consiliul Local Târgu-Jiu.” Deși foștii colegi de partid îl acuză pe Câlniceanu de oportunism, spunând că aleargă după funcții, vicepreședintele PSD Gorj Ciprian Florescu a declarat că, deocamdată, acesta nu va primi nici o funcție. Nu se știe, însă, cum și-a negociat fostul PDL-ist intrarea în PSD, mai ales că a promis să mai aducă cu el și alți membri de partid. E drept că nu a putut declara presei câți membri a adus până acum, dar a promis că la următoarea conferință de presă va veni cu adeziunile celor care îl vor urma. Cât despre „interesul țării” pe care toți politicienii îl invocă atunci când trec de la un partid la altul, acesta e la fel de discutabil în majoritatea cazurilor. Cel mai recent exemplu este Gheorghe Pecingină, venit de curând în PSD, după ce a candidat din partea PPDD la alegerile locale la fotoliul de primar al municipiului Târgu Jiu, de asemenea împotriva lui Florin Cârciumaru. Acesta a declarat că nu a venit în PSD pentru funcții, iar la scurt timp după aceea era nominalizat pentru postul vacant de viceprimar la Târgu Jiu.