Surupăceanu îl acuză pe Ponta de răzbunare

Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu a pierdut, zilele trecute, susținerea PSD la o nouă candidatură pentru colegiul 2, Comitetul Executiv votând pe Mihai Weber cu 27 de voturi, față de Surupăceanu, care a câștigat doar 21. Supărat că a pierdut dreptul de a candida din partea PSD, cu toate că la nivel național s-a decis că parlamentarii ce se află în exercițiul mandatului vor fi susținuți în continuare, deputatul a dat vina pe președintele partidului, Victor Ponta.

Surupăceanu scoate colții la Ponta
Surupăceanu scoate colții la Ponta

Surupăceanu a declarat pentru o agenție, imediat după aflarea veștii că nu mai poate candid ape lista PSD, că Ponta le-ar fi cerut colegilor săi de partid să nu-l mai aleagă, motivul fiind răzbunarea. Deși acum Surupăceanu nu-și mai susține declarațiile, acesta a spus pentru Evenimentul Zilei,  pe 26 septembrie: „Poate că se dorește o demisie a mea din PSD. Se lucrează intens și se dorește să fiu scos de pe listele pentru alegerile parlamentare.(…) Conducerea partidului ar vrea sa se dispenseze de mine”. El susținea că a fost „lucrat” de cineva important din partid, dar nu a menționat persoana. „L-am apărat și el mă lucra pe la spate și amenința primarii din Gorj că o să aibă probleme dacă mă mai susțin. Este vorba despre o răzbunare personală pentru ca nu am vrut sa fac o mizerie pe care mi-a cerut-o”, a acuzat Surupaceanu. Cum, imediat după decizia de a fi scos de pe listele parlamentare, prin vot, Surupăceanu a declarat că Ponta le-a cerut PSD-iștilor să nu-l susțină, pentru a se răzbuna pe el, e clar că la el se referea atunci când nu a vrut să dea nume.
Victor Ponta nu a vrut să comenteze acuzațiile lui Mugurel Surupăceanu, dar președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a anunțat că președintele partidului nu s-a amestecat în treburile organizației.
Ceea ce e sigur, e faptul că primarii PSD din colegiul lui Surupăceanu nu sunt deloc încântați de prestația sa, iar acesta mai este și judecat de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru complicitate la abuz în serviciu, în cazul buldotancului vândut la suprapreț Complexului Energetic Turceni.