Licitație pentru amenajarea parcului Tudor din Târgu Jiu

3,8 milioane lei au fost alocați pentru amenajarea Parcului „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, lucrarea fiind, deja, scoasă la licitație. Pe lângă informațiile oficiale făcute publice de Primăria Municipiului Târgu Jiu, primarul Marcel Romanescu a postat o invitație pe pagina sa de Facebook, încurajând firmele din Gorj să se înscrie la licitație.

 „Invităm firmele din Gorj”

Licitația a fost lansată, iar ofertanții sunt așteptați să se înscrie. Primarul Marcel Romanescu își dorește ca cei 3,8 milioane de lei alocați lucrării să rămână în Gorj, mai ales că s-a declarat mulțumit de colaborarea cu firmele locale, așa că le-a invitat, pe Facebook, să participe:

„Invităm, ca de obicei, firmele din judetul Gorj să participe la licitația organizată de Primăria Municipiului Târgu Jiu pentru amenajarea Parcului „Tudor Vladimirescu”.
Până în acest moment, am avut o colaborare foarte bună cu societățile comerciale de la noi și, dacă banii rămân aici, este încă un mare câștig pentru comunitate.
Este un proiect amplu, în valoare de 3,8 milioane lei și care prevede refacerea aleilor (cu piatra cubică), a spațiilor verzi (plantare de arbori, arbuști, gazon) pe o suprafață de 2276 mp, o instalație de irigare, iluminat public modern, dar și instalarea de camere de supraveghere.”

Un parc cu mare însemnătate istorică

Parcul ce urmează să fie amenajat este cel din centrul Municipiului Târgu Jiu, aflat pe diagonală cu Colegiul Tudor Vladimirescu. Acesta găzduiește statuia eroului gorjean al Revoluției de la 1821, Tudor Vladimirescu și are o însemnătate deosebită pentru  municipiul Târgu Jiu. Statuia a fost ridicată în fața Casei Moangă, de la balconul căreia Tudor Vladimirescu le-a vorbit pandurilor săi, înainte să plece la Padeș, unde a rostit proclamația ce a aprins focul Revoluției de la 1821. Deși Tudor a fost omorât, Revoluția sa a oprit succesiunea la tron a domnitorilor fanarioți puși de Imperiul Otoman să ne conducă țara.