Laudă pentru făuritorii de ziare locale

Apărută în iulie 2007, publicaţia lunară „Monitorul de Băleşti” a ajuns la numărul 100. Într-o vreme când presa scrisă trece prin momente foarte dificile, fiind o adevărată performanţă apariţia pe print, publicaţia Primăriei şi Consiliului Local Băleşti a stabilit un record greu de egalat pentru comunităţile locale din Gorj care în anii din urmă au urmat acest exemplu. Ca parte a presei scrise din Gorj, merită să remarcăm și să încurajem aceast demers journalistic atipic.
În vara anului 2007, inginerul Aristică Paicu, primarul comunei Bălești, a luat decizia de a face o publicație lunară care să se adreseze locuitorilor comunei și care să aibă pe lângă rolul de informare și pe acela de observator cultural. Și-au dat mâna experiența și rigoarea edilului, inginerul Aristică Paicu, talentul și corectitudinea juriștilor Vasile Cârlogea și Gheorghe Ijac, ultimul cu o contribuție remarcabilă la toate numerele publicației din postura de secretar general de redacție, experiența jurnalistică a profesorului Cornel Șomîcu, dar și abnegația și dorința lucrului bine făcut a unor reprezentanți ai instituției tutelare de la Vasile Cârstea la Cătălin Stolojanu, viceprimari ai comunei în perioade diferite,la Constantin Mălăescu, Vasilica Mărăcine, Denisa Oproiu, Cristina Găvan, Janina Nanu, Daniel Mihuțoiu, Corina Popescu, Florin Sasu, Ramona Șomîcu, Mihai Ștefănoiu, Cosmin Buzuloiu dar și profesorii Ion Mălăescu și Maria Știrbu ș.a. A rezultat o publicație interesantă, apreciată de cetățeni, dar și un vector de imagine pentru activitățile bine făcute de la Primăria Bălești.
Că ziarul comunei-MONITORUL DE BĂLEȘTI-a fost o inițiativă bună a edililor localității ne-o arată faptul că exemplul a fost urmat și de alte localități din Gorj. Publicația lunară a Primăriei și Consiliului Local Bălești rămâne un reper peste timp și este normal să îi dorim viață cât mai lungă . Dacă acest număr înseamnă centenarul aparițiilor, un mileniu nu este foarte departe iar istoria unei localități se scrie și cu aceste eforturi de fiecare lună. La Mulți Ani, ”Monitorul de Bălești”!