La Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, selecție pentru a învăța în Marea Britanie

În perioada 12-13 noiembrie 2012 Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”  organizează preselecția elevilor ce vor participa în perioada 18.05.2013 – 29.06.2013 în proiectele Leonardo da Vinci:Stagii de pregătire practică la standarde europene pentru dezvoltarea competențelor profesionale și dezvoltare personală și Pregătire profesională la standarde europene în domeniul protecției mediului, condiție de dezvolare durabilă.

CTGGM este singurul liceu din Gorj care oferă oportunitatea ca elevii săi să se pregătească în Anglia
CTGGM este singurul liceu din Gorj care oferă oportunitatea ca elevii săi să se pregătească în Anglia

Preselecția elevilor ce vor participa în perioada 18.05.2013 – 29.06.2013 în proiectele Leonardo da Vinci:Stagii de pregătire practică la standarde europene pentru dezvoltarea competențelor profesionale și dezvoltare personală și Pregătire profesională la standarde europene în domeniul protecției mediului, condiție de dezvolare durabilă se va desfășura în perioada 12-13 noiembrie 2012 la CTGGM.
Cele două proiecte sunt destinate elevilor din cadrul colegiului de la specializările Tehnician ecolog și protecția calității mediului și Tehnician în instalații electrice și presupune efectuarea stagiului de pregătire practică în instituții de profil din Marea Britanie, urmând ca la întoarcerea în țară rezultatele să fie recunoscute și echivalate cu note în catalog.
Cursurile efectuate se vor finalize cu o serie de examene de specialitate și ligvistice în baza cărora participanții vor primii certificate profesionale și certificate lingvistice.
Cei interesați vor depune la secretariatul instituției dosarul de înscriere și vor susține un concurs ce va consta in două probe. O proba scrisă constând dintr-un subiect de specialitate și un subiect la limba engleză și un interviu.
Detalii privind condițiile de participare și programele de concurs se regăsesc pe website-ul institutiei www.ctgm.ro și la sediul acesteia.
”După selecție și după perioada de contestații-ne declara directorul acestei instituții de învățământ, prof. dr. Marius Buzera- elevii selecționați vor intra într-un stagiu de pregătire pe perioada a 3 luni, timp în care vor fi sprijiniți să-și aprofundeze cunoștințele de specialitate, de limbă engleză, dar și alte cunoștințe care să i ajute să se familiarizeze cu diferențele culturale și să-i ajute să faca față situațiilor de zi cu zi.”
Echipa de selecție este formata din cadre didactice din specialitatea în care se susțin probele,  iar rezultatele vor fi făcute publice imediat după finalizarea concursului.