Justiția cu capul spart

Loading

Banii lui Soros și oamenii partidelor care au pierdut urât alegerile de acum un an, au ieșit în stradă pentru a bloca modificările aduse legilor Justiției. Cum ar putea să nu o facă după ce,  rând pe rând, Ludovic Orban, Vasile Blaga și alți liberali și pemepiști au fost declarați curați ca lacrima de Justiția făcută după chipul și asemănarea Monicăi Macovei. Așa cum am fost obișnuiți de interesele din DNA și Parchetul General, coroborate cu judecătorii de casă controlați într-un fel sau altul, doar pesediștii sunt executați de Justiție pe fapte mai mult sau mai puțin închipuite. Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, cea pentru a cărei nominalizare s-a făcut trafic de influență la nivel înalt, poate să ignore Parlamentul și nu ar fi de mirare să îl aresteze pe tot, inclusiv cu personalul administrativ, pentru că așa vrea ea și oricum o încurcă în activitatea de zi cu zi.  Bineînțeles, nimeni nu îi întreabă pe procurori și judecători cum judecă și de ce sunt atâtea abuzuri, cum s-ar spune ei au pâinea și cuțitul, dar în România lucrurile sunt acceptate pentru că, după cum spunea o clasică cândva, ”ciocul mic, acum noi suntem la putere”. Iar în România cea de-a treia puterea-cea judecătorească-este efectiv Puterea.

Dar nu trebuie să îi plângem pe politicieni, aceștia au trădat interesele României când au renumit-o pe LCK la DNA și tot aceștia o creditează la șefia acestei instituții în prezent. Sunt români care ies în stradă nu pentru că am avea salarii prea mici sau că am duce-o rău în România, nici măcar pentru faptul că străinii ne tratează atât de rău în propria noastră țară, nu pentru că se blochează ancheta unei comisii parlamentare care ar putea demonstra faptul că în 2009 românilor li s-a furat votul, ci pentru a bloca reforma Justiției. Deși recunoaștem că avem corupție, că evaziunea fiscală a atins cote abisale deoarece instituțiile nu își fac treaba, deși avem achitări pe bandă rulantă, nu vrem să se schimbe nimic. Cei din stradă nu vor schimbarea nu pentru că ar  putea produce efecte negative, orice este mai bun decât nimic, ci pentru păstrarea sistemului de Justiție sub controlul unor forțe oculte despre care se vorbește în ultimul an. Mitingul de duminică seara și cele care vor urma, e vorba de sute de milioane de dolari care vor fi pompate pentru ”democratizarea” României, ne arată că dacă vrem să avem o șansă trebuie reformat tot sistemul public începând cu Justiția și continuând cu Administrația, Sănătatea, Educația ș.a.

Milioanele de români, cei care așteaptă să fie băgați în seamă de politicieni, ar trebui poate să se întrebe cine guvernează România în prezent. De vreme ce coaliția de guvernare nu este lăsată să facă nici reformarea Justiției, nici reforma fiscală, nici o reformă a pensiilor și salariilor, unde este vina Executivului? Dacă nu se poate schimba nimic, are grijă partea judiciară care deține toate pârghiile în stat, atunci de ce mai mergem la vot din patru în patru ani, e mai ieftin prin numiri, eventual prin implicarea unor ambasadori? Este mai clar ca niciodată că Justiția a devenit o miză în România nu pentru lupta anticorupție, nu se face nimic pentru combaterea ei de către instituțiile responsabile, ci pentru conservarea unor privilegii și controlul statului. Și câtă vreme Justiția merge cu capul spart, România se scufundă tot mai jos!

One Comment on “Justiția cu capul spart”

  1. Cred ca aveti dreptate, Romania nu are nici o sansa daca nu face refirma Justitiei.Cei care ies in strada au alte obiective trasate de patroni, de interese politice si de prostia lor din cap.

Comments are closed.