ITM în permanent control

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a desfășurat în săptămâna 28 11- 02 12 2011 mai multe acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă, după cum urmează:
În domeniul relațiilor de munca: Au fost efectuate 39 controale pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. A fost depistat 1 angajator care utiliza „munca la negru”având o persoana fără forme legale de angajare ( femeie ) . A fost aplicata 1 sancțiune pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare în cuantum de 10.000 lei. Societatea sancționată are ca obiect de activitate : jocuri de noroc. Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale la 4 angajatori, din care 3 amenzi în valoare totală de  13.000 lei.
În domeniul  sănătății și securității în muncă: Au fost efectuate un număr de 32 controale de verificare privind respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă şi au fost aplicate 52 sancţiuni în valoare de 16.500 lei. S-au desfăşurat acţiunile prevăzute pentru această perioadă în Programul cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii. În aceasta perioadă s-a finalizat  campania naţională în sectorul construcţii au fost controlaţi 21 angajatori și au fost aplicate 38 sancţiuni în valoare  de 2.500 lei, campanii naţionale în sectorul de supraveghere piaţă,  participare la campania naţională privind scăderea incidenței muncii la negru și verificarea respectării  prevederile legale privind sănătatea şi securitatea în muncă. S-a făcut, de asemenea, cercetarea accidentelor de muncă și a incidentelor periculoase din această perioadă.
George Romanescu