Istoria ne spune cu cine să votăm duminică

Sunt aproape opt decenii din momentul când Gorjul dădea României un prim-ministru în persoana lui Gheorghe Tătărescu.  Pentru cei care nu ştiu, de numele lui Gheorghe Tătărescu şi al soţiei sale, Arethia, se leagă sprijinirea unor numeroase locaşuri de cult: Tismana, Lainici, Crasna, Roşia şi Poiana. De asemenea, a contribuit la ridicarea noului local al bisericii cu hramul “Sf Apostoli Petru şi Pavel” din Tg-Jiu. Şi  ar mai fi şi alte realizări culturale, gen redeschiderea Muzeului Gorjului şi readucerea lui Brâncuşi la Târgu-Jiu, amintim doar două care au repus aceste meleaguri pe harta culturii naţionale.
Deşi a fost un personaj politic controversat, Gheorghe Tătărescu a lăsat Gorjului o moştenire imensă şi pe tărâm economic. Practic, atunci Gorjul a fost adus în secolul XX prin eforturile pentru modernizarea judeţului, trebuie menţionat aici sprijinul acordat  în vederea ridicării unor  obiective industriale foarte importante:  Fabrica de Ţigarete, Fabrica de Confecţii, Uzinele Sadu, Combinatul de Prelucrare a Lemnului ş.a. Pentru a putea ajuta pe gorjeni, Tătărescu a avut nevoie de funcţia de prim-ministru, cu  efecte benefice pentru viaţa economică a judeţului nostru după cum s-a văzut.
Avem şansa, foarte rară după cum am putut vedea, să avem din nou un prim-ministru provenit dintr-un parlamentar de Gorj. Vom avea noi înţelepciunea, urmaşii lui Brâncuşi după cum ne place să spunem, să facem aceeaşi alegere în 2012? Eu cred că această întrebare este retorică, gorjenii vor vota pe Victor Ponta şi ca o ultimă speranţă. În pofida asigurărilor edililor, cu toţii suntem conştienţi că ne trebuie Complexul Energetic Oltenia şi avem nevoie de alte comenzi de stat pentru a supravieţui economic, turismul e doar motiv de plimbări pe la Rânca al edililor  iar „redeschiderile” de fabrici ale unui  candidat  sunt doar poveşti din ciclul televiziunii cunoscute.
La sfârşitul acestei săptămâni gorjenii se află în faţa unor alegeri capitale, cine crede că se poate şi altfel se înşeală amarnic. Am fi de râsul întregii ţări să nu fim în stare să valorificăm o asemenea oportunitate care ne poate trece în secolul XXI!
Şi încă ceva, Victor Ponta este singurul  politician candidat din România care dă o luptă electorală pe bune, candidaţii ştiu la ce mă refer, merită să o câştige fie şi pentru acest unic motiv. Poate că această campanie ne-a arătat că e nevoie şi de politicieni noi dar şi de cei vechi, duminică vom vota atât pentru Ponta cât şi pentru Cârciumaru, Călinoiu ş.a. Experienţa ne spune cine câştigă! Exemplu lui Tătărescu să ne fie învăţătură!

2 Comments on “Istoria ne spune cu cine să votăm duminică”

  1. Cata nerusinare sa il compari pe un plagiator, cu Gh.Tatarascu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nu este de ajuns ca deja il facusera-ti si N Titulescu!!!!!!!!!!!!!!!! Vai de voi,gloata manipulata !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rusineeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!In curand o sa va dea pe nas. Chiar credeati ca va curge lapte si miere fara sa munciti,ci doar sa stati cu mana intinsa. La munca! Si la sacrificii!!!!!!!! Astia sunteti votantii stangii miloage!

  2. Pt ”om normal si educat”,

    Câtă curaj, câtă demnitate, câtă educație în cele scrise mai sus! Autorul editorialului nu a vrut decât să sublinieze care era varianta mai bună, Dan Diaconescu și Nicolae Davițoiu nu ar fi avut cum să facă mai multe pentru Gorj. Lăsând campania electorală la o parte, spre deosebire de o anumită presă aservită, noi vom spune și am făcut-o și altădată, lucrurile în neregulă.
    Și apropo de istorie, Gheorghe Tătărescu nu a fost un personaj politic iubit sau apreciat prea mult în epocă, mai ales după ce a ajuns prim-ministru prin negocieri cu Palatul și peste rând, legal ar fi urmat tot un Brătianu, rețeta s-a încercat și acum. Timpul ne va arăta dacă am avut dreptate!Despre Gheorghe Tătărescu puteti citi multe chiar la pagina de istorie din săptămânalul nostru!

Comments are closed.