Reconstrucţia României trebuie să continue!

Nu de puţine ori clasa politică a dezamăgit, în timp ce nivelul de trai al celor mai mulţi dintre români vine să confirme, situaţia economică precară în care România s-a afundat odată cu venirea crizei şi din care încearcă acum cu disperare să iasă. Restructurările, salariile şi pensiile tot mai mici, creşterea impozitele şi scumpirile în lanţ la produsele de bază au mărit nemulţumirile populaţiei. Se ştie cum au fost dirijate până nu de mult fondurile externe şi ce comisioane se primeau, iar multe din proiectele de relansare economică a României au rămas în continuare sub semnul întrebării.
Prea mult timp României i s-au administrat  sedative, atât cât să suporte durerea provocată de colţii numeroşilor Dracula din politica românească. Ne-am săturat! Şi ce? Par să întrebe veritabilii noştri ciocli care, proaspăt vopsiţi fistichiu, promit ce nu au fost în stare să realizeze în ultimii ani.
Aşadar, despre o parte a clasei politice româneşti numai de bine. Cuvântul de ordine ce animă raţiunea politicianul nostru, avid de câştig, este „căpătuiala”. Prin orice mijloace, la putere sau în opoziţie, acesta îşi urmăreşte propriile interese, ignorându-le cu bună ştiinţă pe cele ale celor ce i-au acordat încrederea şi votul lor.
La acestea se adaugă însă şi interesele Uniunii Europene. Să nu uităm nici faptul că oficialii F.M.I. şi-a exprimat opinia despre situaţia economică a României, ca fiind la „recuperare intensivă”. Acestora fie le arde de glume, fie ne cred proşti, asta pentru a nu cita vorbele preşedintelui Băsescu referitoare la produsele şcolii româneşti. Despre ce economie vorbim? Rămăşiţele economiei româneşti au dispărut cu desăvârşire în momentul când ţara noastră a fost integrată în Uniunea Europeană şi pe foarte multe uşi a început să apară scris cu majuscule faliment. Sau asta înţeleg marile puteri ale U.E. prin recuperare intensivă a economiei în ţări precum România?
Şi în tot acest timp, fosta putere s-a făcut că închide ochii, fără a uita să strângă în mână, mai tare, punga şi averea căpătuită de pe spinarea celor mulţi şi tot mai săraci. La nivelul Uniunii Europene, ţara noastră nu a fost nicicând un bun exemplu, doar că este nevoie de noi acolo. România se împrumută astăzi în stânga şi dreapta, uitând probabil că orice împrumut trebuie restituit şi cu dobândă. Cei care se fac a nu pricepe cum stă această treabă, adică membrii fostului guvern Boc care ne-au afundat în datorii pe care nici şapte generaţii de azi înainte nu le vor putea onora, încearcă să ne convingă astăzi că direcţia guvernului Ponta nu este cea corectă.
Prin votul nostru din data de 9 decembrie avem însă puterea, democratic exprimată, să continuăm reconstrucţia României alături de Victor Ponta şi guvernul U.S.L. Este important ca prin exemplul nostru, prin prezenţa noastră duminică la vot, să oferim o altfel de Românie generaţiilor tinere.