ÎPS Irineu a resfințit două biserici din Gorj

Biserica-Sfanta-Parascheva---Parohia-CarpinisÎnaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a resfințit la sfârșitul săptămânii trecute două biserici din județul Gorj, Protopopiatul Târgu Cărbunești.
În ziua de sâmbătă, 3 octombrie, ÎPS Irineu a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba de resfințire a Bisericii “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, din Parohia Petrești, filia Dolcești, comuna Săulești, iar duminică, 4 octombrie, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Cărpiniș, comuna Crasna. Cu acest prilej, Părintele Mitropolit a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba de resfințire a Bisericii cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, în prezența a câtorva sute de credincioși.
În cuvântul de învățătură, ÎPS Irineu a vorbit despre semnificația târnosirii sfântului locaș. „Preabunul Dumnezeu a ales pe pământ Casa Sa, care este Biserica. Casa Tatălui Meu Casă de rugăciune se va chema, spune Mântuitorul Iisus Hristos. Dumnezeu și-a făcut Casă în mijlocul nostru, în comunitatea noastră, în parohia noastră, ca să ne arate, pe de o parte, cât de mult ne iubește, căci nu se poate despărți de noi, și ca un Tată bun, locuiește cu noi. Așadar, Casa Tatălui Ceresc este această Biserică, și nu o putem nicicum asemui cu altceva, pentru că Biserica este fără de asemănare”, a spus Înaltpreasfinția Sa.