Ziua de 1 octombrie, declarată Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, a fost sărbătorită cu mare fast la Fărcășești, ocazie cu care au fost premiate pentru fidelitate cuplurile care au împlinit 50 de de ani de căsătorie.
Vârstnicii din Fărcășești s-au întâlnit cu bucurie să-și sărbătorească ziua, în primul rând pentru că au avut ocazia să mai povestească, dar și să se distreze și să mai uite de griji sau de singurătate. Au socializat, s-au bucurat să-și privească nepoții sau strănepoții din formația de dansuri populare a comunei, să asculte muzica populară cântată de Ansamblul Maria Lătărețu al Școlii Populare de Artă Târgu Jiu și chiar s-au prins în horă.
Bătrânii Fărcășeștiului au primit și o altă veste bună, aceea că se pot înscrie pentru o excursie la Mânăstirea Prislop, urmând să fie înaintat un proiect de hotărâre pentru aprobarea sumelor necesare pentru asigurarea transportului din bugetul local.
Legătura între sate
Sărbătoarea a fost organizată în două locații: La Rovinari pentru satele Timișeni, Roșia și Rogojelu și la Valea cu Apă pentru satele Valea cu Apă, Peșteana de Jos, Fărcășești și Fărcășești- Moșneni. Această măsură de desfășurare a sărbătorii în două locații diferite s-a luat, pentru că primele trei sate se află în partea de nord a Carierei Roșia, iar fostul drum județean care le lega de centrul comunei a fost rupt de carieră și în prezent se poate circula doar pe Drumul European 79, care presupune să se parcurgă mulți kilometri în plus și să se stea zeci de minute la bariera de cale ferată. Primarul comunei Fărcășești, Dănuț Bălu și președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, au anunțat că această problemă veche de 18 ani este aproape rezolvată, întrucât drumul care trece prin Cariera Roșia și care până acum era industrial și greu practicabil a fost preluat de Consiliul Județean și este reabilitat în proporție de 60%, urmând să fie practicabil până la sfârșitul anului 2015.
Primarul comunei Fărcășești, Dănuț Bălu, spune că toate aceste realizări nu ar fi fost posibile dacă nu ar fi existat colaborarea: „Trebuie să mulțumesc președintelui Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu și consilierilor locali, pentru că fără colaborare nu puteam avea aceste realizări. A trebuit să vină Bălu la Primărie ca să se facă acest drum care leagă satele Rogojelu, Roșia și Timișeni de centrul comunei, în urma unei bune colaborări cu Consiliul Județean. Când foștii consilieri nu au vrut să voteze proiectele de hotărâre nu s-au dat banii la profesori, copiii au mers pe jos la școală și nici Ziua Vârstnicilor nu s-a organizat. De asemenea, îmi spunea un cetățean că am avut un mandat dedicat, pentru că am resfințit trei biserici, la Broștenița, Peșteana de Jos și Roșia Jiu în acest mandat, bineînțeles după ce au fost făcute lucrările de restaurare, cu bani din bugetul local și de la Ministerul Cultelor și mă bucur că numele Bălu va fi de acum în altarul acestor biserici. Continuăm și cu activitățile culturale, s-a văzut și la serbarea Cătunului Broștenița și aici că oamenii vin cu drag, pentru că au nevoie și de activități culturale și de relaxare, pentru ca apoi să-și poată desfășura activitatea în condiții optime.”