IPP cere PDL democrație

Loading

stampila-votComunicat: ”Institutul pentru Politici Publice, semnatar al scrisorii publice de protest a societăţii civile de la începutul lunii iulie 2012 cu privire la abuzurile actualei puteri privind fundamentele statului de drept, atrage atenţia Partidului Democrat Liberal (PDL) cu privire la consecinţele promovării temei fraudei în alegeri la nivelul încrederii populaţiei în procesul electoral.
Un partid democratic trebuie să folosească toate mecanismele democratice (sesizări privind cazuri concrete de încălcare a legii prin comiterea unei fraude electorale în timpul campaniei, în ziua de vot şi mai ales în noaptea numărării voturilor) pentru a dovedi o pretinsă fraudă. Acuzele anticipate de fraudă ale unui partid, fără prezenţa reprezentanţilor săi în secţiile de votare la numărarea voturilor/încheierea proceselor verbale, descurajează cetăţenii activi să mai creadă vreodată într-un proces electoral corect administrat în ţara noastră.
Cerem tuturor partidelor politice să trateze cu seriozitate lista centralizatoare a rezultatelor alegerilor la nivelul secţiilor de votare, întocmită de specialiștii Institutului Naţional de Statistică detaşaţi la Biroul Electoral Central.
Dacă toate calculele politice ale PDL arată că actualul Preşedinte suspendat, pe care îl susţin, ar fi avantajat de neprezentarea electoratului, partidul are datoria să explice motivele pentru care promovează boicotarea referendumului prin neparticipare la vot dar nu să descurajeze votanţii să mai participe la referendum, duminică 29 iulie a.c.