Iordache între Pandurii Tg-Jiu şi AEK Atena!

Ilie Iordache abia aşteaptă să jongleze din nou cu mingea. O va face pe terenul de joc pentru AEK Atena sau doar acasă?
Ilie Iordache abia aşteaptă să jongleze din nou cu mingea. O va face pe terenul de joc pentru AEK Atena sau doar acasă?

Războiul dintre Ilie Iordache şi Pandurii Tg-Jiu continuă, ca şi „telenovela” începută cu mult timp în urmă. Oficialii de la Pandurii au luat „poziţie” oficială după semnătura jucătorului de transfer în Grecia, contractul lui Iordache cu AEK Atena putând fi anulat.
Multe s-au petrecut şi tot la fel de multe s-au scris în ultima vreme despre „telenovela” Ilie Iordache şi Pandurii Tg-Jiu. Şi de fiecare dată când părea să existe un epilog, s-au produs diverse răsturnări de situaţie. Ultima dintre acestea s-a petrecut chiar zilele trecute, odată cu semnarea unei înţelegeri scrise între fostul mijlocaş al Pandurilor şi gruparea elenă AEK Atena. Ca răspuns la „tupeul” lui Iordache, CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu a solicitat Federaţiei Române de Fotbal, respectiv Departamentului Internaţional, să nu elibereze Certificatul Internaţional de Transfer pentru jucătorul Ilie Iordache până la clarificarea situaţiei juridice a acestuia cu clubul Pandurii. Gruparea gorjeană se bazează pe decizia Ordonanţei Prezidenţiale şi a Hotărârii Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor cu nr. 476 / 19.05.2009, care au suspendat Hotărârea CAF cu nr. 77 / 03.04.2009, Ilie Iordache fiind declarat din nou jucător al clubului CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu. După ce, Pandurii a informat şi gruparea din Grecia printr-o înştiinţare oficială aducându-se la cunoştiinţă diferendul jucătorului cu echipa gorjeană, transferul mijlocaşului  la AEK este acum, în pericol de a fi anulat.

De la extaz la agonie
Iniţial, acţiunea oficialilor de la Tg-Jiu l-a iritat la culme pe Ilie Iordache,  fotbalistul declarând că nu este vorba decât de o încercare disperată a preşedintelui Condescu de a încerca să iasă basma curată din scandalul cu Dinamo. „Nici nu-mi vine să cred! Tocmai ce am aflat că cei de la AEK au primit un fax de la clubul Pandurii prin care se spune că eu nu sunt jucător liber… Cred că domnul Condescu nu vrea de fapt decât să-mi facă mie rău. Asta este o soluţie de disperare a lui Condescu! El are problemele lui cu Dinamo şi vrea să şi le rezolve pe spatele meu. Domnul Condescu este preşedintele minerilor din România şi uite cum se comportă… Pe 29 iunie trebuie să mă prezint deja la pregătire cu AEK Atena”, declara Iordache. Acum însă, fostul „pandur” recunoaşte că lucrurile nu decurg deloc bine pentru el, dar mai speră încă, într-o rezolvare favorabilă a situaţiei: „Au apărut ceva probleme cu grecii când cei de la Pandurii au trimis hârtii la clubul din Grecia şi la Federaţia din Grecia. Au spus acolo că nu sunt jucător liber şi că sunt jucătorul lor şi că AEK, dacă mă vrea, ar trebui să negocieze cu ei. Acum cei de acolo aşteaptă să le vină cartea verde din România şi atunci o să se pună problema să rupă contractul dacă nu le vine cartea verde. Dar, deocamdată nu e nici o problemă pentru că perioada de transferuri acolo va începe pe 1 iulie”, explică Iordache.

„Eu nu mai am nici o treabă cu Pandurii…”
Deşi situaţia sa nu este deloc prea plăcută în acest moment, Ilie Iordache este încă convins că a făcut cea mai bună alegere atunci când a semnat cu grecii de la AEK Atena. În acelaşi timp, Iordache doreşte să precizeze că nu mai are nici un fel de legătură („contractuală”) cu gruparea gorjeană de fotbal Pandurii Târgu Jiu, deoarece din punctul său de vedere a fost declarat jucător liber de contract: „Nu ştiu ce se va întâmpla în continuare şi nu e treaba mea. Dar eu nu mai am nici o treabă cu Pandurii pentru că am fost declarat liber de contract. Când eşti liber poţi semna cu oricine. Eu am semnat cu AEK şi nu cred că voi avea probleme”. Ilie Iordache, aflat încă în litigiu cu Pandurii, a semnat miercurea trecută un contract pe trei sezoane cu puternică echipă elenă AEK Atena, urmând să câştige, în total, cel puţin 640.000 de euro, la care se adaugă diferite bonusuri, clauza de reziliere a contractului fiind de 2,5 milioane de euro.

„Ar fi culmea să-mi ia dreptul la muncă! Dar, am ajuns la concluzia că în România este posibil orice pentru că nu se respectă legile. S-a ajuns prea rău, trăim în epoca sclaviei! Eu cred că aici e vorba despre nişte interese dacă nu mi se va da până la urmă dreptate. Cei de la Panduri au greşit, mi s-a dat o hotărâre irevocabilă şi acum mă trezesc cu asta. Iar eu am renunţat la bani, am renunţat la multe numai ca să mă lase în pace. Şi chestia cu procesul mi se pare o aberaţie, o ilegalitate pentru că nu avea cum să se ajungă la civil. S-a ajuns prea rău.”
Ilie Iordache

Marin Condescu: Noi nu am contestat transferul…
În ciuda diferendului cu Ilie Iordache, preşedintele clubului Pandurii Tg-Jiu,  Marin Condescu, spune că nu contestă transferul fotbalistului. Responsabilul oltean declară că îşi doreşte ca Iordache să plece la AEK Atena doar prin intermediul clubului Pandurii, echipă care ar putea „superviza” transferul: „Noi, clubul Pandurii, nu am contestat transferul, am informat clubul AEK Atena că dacă vor să-l transfere pe Ilie Iordache trebuie să se adreseze clubului Pandurii Târgu Jiu. Noi nu contestăm nimic, noi vrem să-l lăsăm la AEK Atena.” Totuşi, Condescu este convins că Ilie Iordache a făcut o greşeală semnând cu grecii de la AEK Atena, greşeală care s-ar putea să-l coste pe fotbalist o suspendare din partea UEFA. „În ceea ce priveşte transferul lui la AEK Atena, pot spune că nu i se va da cartea verde fără de care nu poate semna. Cel mai probabil o să fie suspendat de FIFA şi UEFA. Grecii l-au luat de bună credinţă şi au ajuns la o înţelegere cu el. Eu nu am nimic cu Ilie Iordache ca jucător, ci cu cei de la Dinamo, care îmi cer bani pe el”, concluzionează preşedintele Pandurilor, Marin Condescu.