Stângă merge la mânăstiri în vacanţă

Florin Stângă (dreapta) a fost unul dintre cei mai constanţi jucători de la Panduri în ultimele sezoane. Acum se pregăteşte psihic pentru un alt campionat.
Florin Stângă (dreapta) a fost unul dintre cei mai constanţi jucători de la Panduri în ultimele sezoane. Acum se pregăteşte psihic pentru un alt campionat.

Unul dintre jucătorii de bază ai Pandurilor şi cu o evoluţie constantă în ultimile sezoane alături de gruparea de fotbal gorjeană este fără îndoială mijlocaşul Florin Stângă. Aflat acum în vacanţă, căpitanul Pandurilor încearcă să profite cât mai mult de puţinul timp liber pe care îl va avea la dispoziţie în această vară. Încercând să uite după un sezon extrem de extenuant, Stângă mărturiseşte că va încerca să facă un scurt pelerinaj la Mănăstirile din împrejurimile Braşovului, după care va petrece vacanţa pe litoral alături de familie.
Reporter: Destul de scurtă vacanţa din această vară…
Florin Stângă:
Asta e situaţia şi nu avem ce face. Nu-mi aduc aminte să mai fi avut vacanţă atât de scurtă, dar nu avem ce face, trebuie să ne conformăm. Vacanţele vor fi din ce în ce mai scurte, dar sperăm să fie cariera de jucător cât mai lungă.
Rep.: Ce vei face totuşi în această scurtă vacanţă?
F.S.:
O să merg în vizite la Mănăstiri pe la Braşov şi după aceea o să merg zece zile la mare pentru că avem nevoie să mergem cu Alessia (n.r.-fiica fotbalistului)la mare, după care o să revin imediat la pregătire. Mergem la Mamaia, unde am mai fost. Voi fi doar cu familia, nu mai merg cu colegii pentru că am stat destul cu colegii în acest an prin cantonamente, acum vreau să stau doar cu soţia. Când stai atât de mult prin cantonamente parcă îţi doreşti mai mult să stai singur după aceea şi să mai ai libertate. Nu mai avem planuri de plecat din ţară pentru că e şi vacanţa foarte scurtă.
Rep.: Cum ai caracteriza acest sezon al Pandurilor?
F.S.:
Eu cred că am început prost, dar a urmat o perioadă foarte bună şi în retur la fel. Dar, per ansamblu a fost unul mulţumitor în care am avut de toate, şi bucurii şi tristeţi. Dar, eu cred că am avut un sezon în care am obţinut nişte rezultate foarte bune cu nişte echipe importante. Pentru că nu e la îndemâna oricui să bată Steaua, Rapid, CFR sau Craiova.
Rep.: Dacă aţi fi încheiat pe locul zece era cel mai bun sezon al echipei de până acum….
F.S.:
Eu cred că acest tam-tam pentru locul zece se face doar pentru bani pentru că dacă nu erau acei bani în joc nu mai conta acest loc zece.
Rep.: Te-a mulţumit evoluţia ta din acest sezon?
F.S.:
A fost un sezon bun pentru mine, am avut şi evoluţii mai bune şi mai slabe, dar cred că per ansamblu am fost în media echipei. Când echipa a jucat bine am jucat şi eu, când a jucat mai prost n-am ieşit nici eu în evidenţă. În general nu sunt eu un jucător care să iasă în evidenţă. Eu totdeauna încerc să-mi fac datoria şi să fac cât mai bine tot ceea ce fac şi să mă pregătesc cât mai bine pentru meseria aceasta de fotbalist şi cred că Dumnezeu mă răsplăteşte pentru acest lucru. Pentru modul meu de a mă pregăti, pentru modul de a mă comporta cu colegii mei şi pentru modul cum tratez în general fotbalul şi viaţa.
Rep.: Eşti unul dintre jucătorii care se pregătesc suplimentar. Nu ţi-e greu să mai rămâi o jumătate de oră pe teren după antrenament?
F.S.:
Fiecare face cum simte şi cum vede lucrurile. În ziua de azi, în fotbal cred că contează cel mai mult să fii bine pregătit şi cred că de aceea nici nu sunt accidentat şi s-a putut conta pe mine la fiecare meci în afară de cel la care am fost suspendat din cauza cumulului de cartonaşe. În rest nu am avut probleme, doar o mică accidentare în pregătire, dar şi din cauza mea pentru că mi-am dorit prea mult să joc şi în loc să stau o zi sau două am forţat şi a trebuit să mai stau apoi trei sau patru zile. Dar mulţumesc lui Dumnezeu că am fost sănătos în timpul campionatului.
Rep.: Pentru sezonul viitor ce planuri ţi-ai propus?
F.S.:
Mi-aş dori să fim cu toţii sănătoşi, eu şi colegii mei, să fie mai multă linişte la echipă din toate punctele de vedere şi să abordăm altfel campionatul, adică să vorbim mai puţin şi să facem mai mult. Pe plan profesional îmi mai doresc sănătate şi să joc cât mai mult. Pe plan personal îmi doresc poate un băieţel, ne mai dorim un copilaş eu şi soţia mea şi sperăm să ne ajute Dumnezeu să mai avem un copil. Dacă se poate bine, dacă nu asta e viaţa, suntem fericiţi cu ce aveam, cu fetiţa noastră de trei anişori.

Sorin Cârţu: „Toţi jucătorii au avut o şansă…”
Deşi se află încă în vacanţă, după ce a realizat un bilanţ al celor petrecute în sezonul 2008-2009, antrenorul Pandurilor îşi face planurile şi pentru campionatul următor. Sorin Cârţu consideră că sezonul recent încheiat a fost un exemen pentru mulţi dintre elevii săi şi aşteaptă „un nou început” din această vară. „Tot timpul am spus-o că antrenorul depinde de jucători şi că nu joacă el în teren, deşi responsabilitatea este a celui care antrenează. De aceea pentru sezonul următor voi urmări să am la echipă doar jucători care sunt 100% capacitaţi la Pandurii. Cine vrea şi are valoare să joace la Pandurii, va juca. Cine nu, poate să plece sau să stea pe afară! Consider că toţi jucătorii din lot pentru sezonul trecut au avut o şansă de a demonstra că merită să joace la Pandurii. Cred că aceea, care nu au corespuns s-au auto-eliminat singuri. Sunt sătul de discuţii de genul „eu de ce nu joc, eu când intru?” pentru că din punctul meu de vedere, jucătorul vorbeşte din teren. El hotăreşte singur dacă joacă sau nu. Cu cei care vor mai veni şi cu cei care au demonstrat deja sper să pornim la drum cu gândul la un nou început pentru sezonul următor. Obiectivul va depinde bineînţeles şi de lotul pe care îl voi avea la dispoziţie”, concluzionează tehnicianul Pandurilor.