Ionuţ Mazilu: „Numai eu ştiu prin ce am trecut în ultima vreme…”

ionut-maziluUnul dintre cei mai vechi jucători ai Energiei şi unul dintre puţinii handbalişti gorjeni „get-beget” rămaşi la gruparea de Ligă Naţională gorjeană este fără îndoială, Ionuţ Mazilu. După ce a cochetat cu echipa naţională, ajungând să fie considerat poate, cel mai talentat jucător pe care l-a dat Tg-Jiul exceptându-i bineînţeles pe Sorin Toacsen sau Liviu Andrieş, Mazilu a traversat în ultimii ani toate experienţele unui handbalist ajuns la maturitate sportivă. Însă, ultima sa experienţă pe care o trăieşte de aproape mai mult de un an de zile este din păcate, şi foarte tristă. Chiar dacă a fost consultat de a grămadă de medici şi i s-au pus tot la fel de multe prognosticuri, „Jean”, cum este alintat de colegi, trăieşte acum o drama de a nu şti sigur dacă va mai juca sau nu handbal. Consultat chiar şi de cunoscutul medic Pompiliu Popescu, Jan Mazilu continuă să aibă cu genunchiul aceleaşi probleme pe care le-a avut şi sezonul trecut, în ciuda asigurărilor primite de la doctorul naţionalei de fotbal, conform cărora este „clinic sănătos”. Sătul de atâtea consultaţii şi timp pierdut pe marginea terenului, interul Energiei mărturiseşte că efectiv nu ştie ce să mai creadă, dar mai ales, ce să mai facă.
Reporter: Ionuţ, toată lumea aştepta revenirea ta în terenul de joc. Ce se întâmplă?
Ionuţ Mazilu:
Păi da, aşa am crezut şi eu… Dar vedeţi şi dumneavoastră că nu e cum mi-am dorit eu şi cum şi-a dorit probabil şi domnul antrenor Vasile Stângă. După ce am făcut endoscopie şi am fost la control la Bucureşti la domnul Pompiliu Popescu mi s-a spus că totul va fi OK, că sunt în curs de recuperare şi că va mai trebui să mai aştept o perioadă până nu mai am nimic. Însă, după acea perioadă de recuperare, am început antrenamentele şi eram chiar gata de joc, cum se spune. Dintr-o dată am resimţit din nou dureri la genunchi şi înaintea meciului cu Minaur nu am mai putut să intru pentru că eram din nou umflat. Vă daţi seama că m-am speriat puţin şi nu am mai putut să mai intru. Aşa că de atunci mă antrenez uşor şi aştept din nou să văd ce se întâmplă. Dar mi-e frică să nu se umfle iar.
Rep. : Cred că eşti destul de dezamăgit de ce ţi se întâmplă…
I. M. :
Numai eu ştiu prin ce am trecut în ultima vreme, mai ales în ultimul an de zile. Numai eu ştiu ce am simţit de fiecare dată când băieţii erau în teren, iar eu stăteam pe margine. Este o stare pe care numai cineva care a trecut prin ea o poate înţelege. Să vrei să joci şi să nu poţi. Să vrei să-şi ajuţi colegii şi să fie legat la mâini, în cazul meu, la picior! Eram nerăbdător să mă recuperez, mai ales după ce am fost şi la domnul doctor Popescu, care ştiam că este specialist, dar acum am din nou probleme. Eu chiar m-am ţinut de recuperare, nu am forţat deloc, iar când a fost să joc, am avut din nou parte de o neplăcută surpriză. Pot să spun că nu ştiu ce să mai cred… Chiar nu ştiu ce am! Domnul Popescu mi-a spus că nu am nimic, dar vedeţi că genunchiul iar mi se umflă. Sau poate aşa o să se întâmple o perioadă până mi se fortifică din nou cartilajele, cum mi s-a mai spus, dar adevărul e că de acum încolo mă aştept chiar la orice. Nu aş vrea să mă las de acum de handbal, sunt încă tânăr şi cred că mai am mult de jucat.
Rep. : Apropos de echipa ta, arată altfel în acest sezon, Energia?
I. M. :
După ce aşi văzut şi dumneavoastră şi după rezultate, e clar că lucrurile s-au schimbat. Anul acesta cred că avem şanse reale să mergem în Cupele Europene. De fapt, s-a văzut o schimbare în bine de când a venit domnul Stângă la echipă. În această vară s-au făcut câteva achiziţii de valoare, atmosfera este cu totul alta la echipă, iar domnul Stângă a ştiut să ne facă să simţim din nou gustul învingătorului. Da, aici, la capitolul mentalitate cred că s-au schimbat multe şi asta este foarte important pentru orice echipă care îşi doreşte performanţă. Fără îndoială că ne vom bate de la egal la egal cu orice echipă din campionat, mai ales acasă. Sper şi îmi doresc din tot sufletul să jucăm din nou în Cupele Europene. Şi sper să fiu şi eu acolo…
Rep. : Spui că Energia are acum „faţă” de Cupe Europene. Cam pe ce loc crezi că va termina acest sezon?
I. M. :
Asta nu pot să spun cu siguranţă, dar ne vom lupta pentru locurile 4-6. Sunt câteva echipe care se bat în fiecare an la titlu şi le ştiţi şi dumneavoastră: Steaua, Constanţa şi Reşiţa. Cu ele ne va fi foarte greu să ne luptăm, dar cu celălalte echipe care trag la Cupe Europene avem şanse reale. Dacă toată luema va fi sănătoasă şi vom avea cât mai puţine accidentări, eu zic că vom prinde sigur un loc în Europa.

Este linişte deocamdată la echipă, dar avem o problemă cu Mazilu… Nu cred că va fi apt pentru următoarele luni. Vom încerca să-l trimitem la mai multe controale medicale pentru că este ceva care ne scapă, undeva. Aparent este bine, lui i se spune că este apt, dar i se umflă genunchiul şi nu este normal.
Grigore Popescu, preşedinte Energia Pandurii Tg-Jiu