Baschet: Energia la a doua victorie consecutivă

Baschetbaliştii de la Energia confirmă forma bună arătată în meciul câştigat în runda trecută de campionat cu Steaua. Deşi pornea cu şansa a doua, formaţia antrenată de Theo Evans a reuşit să se impună şi în deplasarea cu Atlasib Sibiu, în etapa a III-a a Diviziei A.

Deşi au început mai greu acest sezon, Evans and Co au ajuns deja acum la cea de a doua victorie din 3 meciuri disputate în campionatul Diviziei A.
Deşi au început mai greu acest sezon, Evans and Co au ajuns deja acum la cea de a doua victorie din 3 meciuri disputate în campionatul Diviziei A.

Ultimul succes de pe teren propriu a fost de bun augur pentru Evans and Co şi la capitolul moral, dar şi la capitolul… rezultate. Baschetbaliştii de la Energia s-au deplasat sâmbătă, la Sibiu, acolo unde au întâlnit în runda cu numărul III a Diviziei A, formaţia Atlassib, din localitate, gruparea în faţa căreia se înclinase şi în sezonul trecut pe terenul ardelenilor. Deşi echipa gorjeană pornea în aceste condiţii cu şansa a doua, Energia a reuşit să întoarcă pe dos calculele hârtiei şi să învingă în fieff-ul adversarei cu scorul de 59 – 56, la capătul unui meci dominat până în ultimul sfert de sibieni. După ce Atlassib se impusese în primele sferturi cu 20 – 18, 18 – 15 şi 17 – 14, elevii lui Theo Evans au făcut un final de meci impresionat, reuşind să revină pe tabelă şi să-şi tranşeze victoria chiar în ultimele secunde printr-o aruncare de la 3 puncte executată de Justin Grifin la scorul de 56 – 56!

„Echipa merge mai bine”
Aşa cum era de aşteptat, cel mai satisfăcut om din tabăra Energiei după victoria din deplasarea cu Atlassib Sibiu a fost chiar antrenorul Theo Evans. Acesta nu a scăpat prilejul să-şi laude încă o dată elevii săi, care au ajuns deja la cora 2 victorii în primnele 3 etape de campionat. „Am făcut din nou un meci foarte bun, în special pe final. Pot să spun că am produs surpriza, unii nu se aşteptau, deşi, după modul cum am jucat, echipa chiar merita să câştige. De data asta chiar ne-a ieşit pentru că de atâtea ori am fost foarte aproape… Chiar dacă cei de la Sibiu au câştigat primele 3 sferturi, noi am fost aproape de ei toată partida. Cred că apărarea a fost punctul nostru cheiei, dar şi tăria de catacter pentru că am reuşit să revenim în joc şi să întoarcem rezultatul. Se vede deci, că echipa merge mai bine acum, succesul cu Steaua ne-a dat puţin aripi, iar unii jucători încep să joace din ce mai bine. Mai avem unele probleme legate de omogenitate, dar sper să le rezolvăm în timp. Eu am mai spus-o, trebuie să avem răbdare şi vor veni şi rezultatele, chiar dacă unii se îndoiau de asta.”, a ţinut să declare Theo Evans.