Păcurar între Pandurii şi CFR Cluj

Forma foarte bună arătată pe acest debut de sezon de către mijlocaşul Pandurilor, Alexandru Pacurar, nu a trecut deloc neobservată, mai ales de marile cluburi de fotbal din România. Astfel, principalii responsabili de la CFR Cluj se pare că au inaintat deja o oferta tentantă pentru Pandurii de aproximativ 350.000 de euro, pentru transferul lui Păcurar.

Deşi a trecut de multe ori prin momente dificile la Pandurii, mijlocaşul Alexandru Păcurar traversează acum o formă foarte bună. Acest lucru se datoareză însă, în mare parte şi valorii jucătorului...
Deşi a trecut de multe ori prin momente dificile la Pandurii, mijlocaşul Alexandru Păcurar traversează acum o formă foarte bună. Acest lucru se datoareză însă, în mare parte şi valorii jucătorului...

După ce a reuşit un debut de sezon extrem de bun, ajungând chiar pe locul doi în topul golgeterilor din Liga I, mijlocaşul Pandurilor, Alex Păcurar, se află deja în centrul atenţiei câtorva echipe puternice aşa cum se întâmpla şi în vară. De data aceasta nu mai este vorba nici despre Universitatea Craiova, nici despre Dinamo şi nici despre vre-o echipă din Rusia, ci chiar de fosta campioană a României, CFR Cluj, care este interesată de serviciile lui Păcurar de câteva săptămâni bune. Şi asta pentru că, aprecierile celor de la FC Copenhaga, prezenţi la partida pe care CFR ajucat-o la Tg-Jiu pe acest început de campionat nu le-au rămas deloc indiferente oficialilor de la CFR Cluj, care şi-a manisfestat acum, interesul de al achiziţiona pe mijlocaşul Pandurilor.

Un „zvon”… adevărat!
Deşi, în prima fază, mijlocaşul Alexandru Păcurar a infirmat existenţa vre-unei oferte de la CFR Cluj, catologând totul ca pe un simplu „zvon”, mai precis „aşa cum a apărut cel cu FC Copenhaga”, iată că, acum, jucătorul Pandurilor recunoaşte intenţia oficială a ardelenilor de a-l transfera. Păcurar mărturiseşte că nu s-ar împotrivi deloc unei „înregimentări” la CFR Cluj, dar admite că totul rămâne la latitudinea celor două cluburi. „Mai am contract cu Pandurii până în vara anului 2010. Cei de la CFR Cluj s-au interesat de mine în urmă cu trei săptămâni şi şi-au manifestat intenţia unui transfer. Aş vrea să joc în Gruia, dar transferul depinde de cele două cluburi, ele trebuie să se înţeleagă mai întâi. În cel mai scurt timp voi afla daca voi pleca sau nu la CFR. Deocamdată, eu nu ştiu nimic concret”, a declară Pacurar.
Condescu nu spune nu…
Posibilitatea ca Pandurii să se despartă de unul dintre cei mai buni jucători pe care îi are la ora actuală în echipă nu este infirmată deloc nici de către preşedintele grupării de fotbal gorjene, Marin Condescu. Întrebat în schimb, dacă există vre-o ofertă „concretă” de la CFR Cluj, Condescu nu confirmă acest lucru, dar nici nu exclude posibilitatea plecării lui Păcurar: „Dacă fac o ofertă concretă suntem dispuşi să negociem. Dar, nu e obligatoriu să-l vindem acum, noi mai putem aştepta”, a precizat preşedintele Pandurilor.

Doar 350.000 de euro?
Mijlocaşul Pandurilor, Alex Păcurar în vârstă de 27 de ani, a fost, din câte se pare, abordat de preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, chiar după partida de acum câteva sătămâni de la Târgu-Jiu. Oficialul clujenilor i-ar fi comunicat  jucătorului de la Pandurii că CFR este interesată de serviciile sale, mai ales că Păcurar se află spre final de contract, din decembrie mai având doar şase luni de jucat pentru echipa gorjeană. Suma vehiculată deocamdată, dar neconfirmată  din partea oficialilor de la Pandurii este de 350.000 de euro. Alex Pacurar are 27 de ani şi este născut chiar în Cluj. Mijlocaşul a jucat până acum la Universitatea Cluj, apoi la Dinamo, însă la echipa din Ştefan cel Mare nu a impresionat şi a ieşit din vederile ei. Ca urmare, a fost trimis la echipa a doua, ajungând ulterior  la Gloria Bistrita. Din 2006 a semnat cu Pandurii Tg-Jiu, acolo unde se numără printre cei mai apreciaţi, dar şi cei mai „productivi” jucători din echipă. În acest sezon este clasat pe locul secund în topul golgheterilor campionatului Ligii I, cu 4 goluri, la fel ca Herea de la Rapid.

Oferte întotdeauna sunt… Să le vedem întâi în scris şi după acea mai vorbim. Păcurar este totuşi un jucător aflat într-un moment bun, iar el a ajuns la vorba mea: „Când te pregăteşti, când munceşti, mai şi joci şi nu are nimeni nici un fel de probleme cu tine”. Şi asta i-am spus-o de când am venit la Pandurii. Iar acum el are un moment bun pentru că are şi o anumită continuitate. Un aventual transfer ar putea să fi şi în avantajul lui şi în avantajul echipei. Oricum, la mine în echipă va avea o uşă deschisă tot timpul…
Sorin Cârţu, antrenor Pandurii Tg-Jiu