Ion Ruşeţ, în lupta pentru Consiliul Judeţean

Senatorul Ion Ruşeţ, proaspăt preşedinte ales al PDL Gorj, va candida în 2012 pentru funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean Gorj. Informaţia nu a fost confirmată oficial, pentru că mai trebuie trecută perioada de evaluare anunţată de partid, dar surse sigure dau asigurări că hotărârea a fost, deja, luată la nivelul organizaţiei, iar semnalul de la Bucureşti e pozitiv.

Ion Ruşeţ vrea Consiliul Judeţean pentru PDL
Ion Ruşeţ vrea Consiliul Judeţean pentru PDL

Aşa cum a anunţat de la tribună, imediat după rezultatele alegerilor de la organizaţia PDL Gorj, care au avut loc sâmbătă, 19 martie 2012, Ion Ruşeţ, alături de echipa pe care o conduce, va trece imediat la treabă, obiectivul principal fiind câştigarea alegerilor locale din 2012. Ulterior, acesta a declarat pentru Vertical că se referea, în primul rând, la şefia Consiliului Judeţean Gorj: „Ăsta e cel mai important obiectiv pe care ni l-am propus, dar abia s-au aşezat lucrurile în organizaţia judeţeană, aşa că nu s-a luat o hotărâre. Urmează o evaluare a potenţialilor candidaţi, după care partidul va hotărî cine va fi desemnat”. Totuşi, surse sigure din organizaţie spun că decizia s-a luat deja, Ruşeţ fiind, fără discuţie, candidatul.

Dorin Filip pariază pe Ruşeţ
Mai puţin reţinut, dar fără să spună că s-a luat hotărârea, primarul oraşului Rovinari, Dorin Filip, proapăt primvicepreşedinte ales al organizaţiei judeţene, spune că Ruşeţ e omul cel mai indicat să candideze la Consiliul Judeţean: „După aproape 20 de ani de când judeţul are conducere roşie, e cazul să-şi schimbe culoarea. Iar dacă domnul Ruşeţ şi-a asumat funcţia de preşedinte al PDL Gorj, trebuie să fie vectorul după care organizaţia se ghidează. E din rândul sindicatelor, are o imagine bună, iar semnalele de la centru îi sunt favorabile.”  La rândul său, deputatul Severus Militaru, care a fost ales, ca şi Filip, în funcţia de primvicepreşedinte, are un cuvânt de spus în aducerea de voturi pentru candidatul PDL, pentru că e deputat pe zona Motru şi a câştigat, de curând şi alegerile, fiind preşedinte al organizaţiei PDL Motru. Şi secretarul general ales la nivel judeţean, Nicolae Cilibiu, a confirmat că partidul se pune pe treabă, acum că s-au terminat alegerile la organizaţia judeţeană: „trebuie să aducem voturi,  să dublăm numărul primarilor PDL în Gorj, care acum sunt în număr de 15 şi să câştigăm Consiliul Judeţean.”
Rămâne de văzut cu cine va concura Ion Ruşeţ, pentru că, deşi Uniunea Social Liberală a anunţat că va numi candidat de la PSD, nu a dat nume. Neoficial, sunt două variante: Ion Călinoiu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţan Gorj şi senatorul Toni Greblă.