Inițiativă parlamentară pentru salvarea a 1800 de locuri de muncă în CEO

Parlamentarii PSD Gorj au făcut un  amendament pentru cei 1800 de noi angajați ai Complexului Energetic Oltenia, ale căror contracte de muncă, încheiate pe perioadă determinată, încetează la 1 iulie 2023. CEO are nevoie de acești muncitori iar până acum soluția ar fi fost cu trecerea la Minprest, societate cu acționar majoritar chiar producătorul de energie.

Parlamentarii gorjeni au propus  o modificare la Ordonanța nr.27/2023, care permite CE Oltenia să își mărească bugetul de salarii. Amendamentul a fost depus la cele trei comisii din Camera Deputaților și se pare că are sprijinul premierului.

Mihai Weber, liderul PSD Gorj,  a declarat  că amendamentul PSD, care permite păstrarea în CE Oltenia a celor 1800 de noi angajați, poate fi votat până la finalul lunii, când se încheie sesiunea parlamentară.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunțat  că pe data de 27 iunie 2023  va avea loc o întâlnire cu reprezentanții federațiilor sindicale semnatare a contractului colectiv de muncă pe tema celor 1800 de noi salariați cărora le expiră contractele de muncă la data de 30 iunie.

Este clar că cei 1820 de salariați ai CE Oltenia nu vor rămâne fără locuri de muncă după ce le expiră contracte de muncă, pe perioada determinata, cu compania. Se pare că s-ar fi găsit o soluție de încadrare a acestor ultimi salariați pe aceleași posturi și în aceleași locuri de munca, dar la Minprest Serv, societate la care CEO este acționar majoritar. Muncitorii ar putea pierde o serie din drepturi dacă părăsesc CEO.