În atenția locuitorilor, firmelor și instituțiilor din Târgu Jiu

targu-jiu-zapada

Poliția Locală Târgu Jiu

Vă facem cunoscut că, în conformitate cu prevederile H.C.L. 169/2006 privind aprobarea Regulamentului de gospodărire a Municipiului Târgu-Jiu, instituţiile publice, agenţii economici și cetățenii au obligația de a îndepărta zapada și gheața de pe trotuarele din dreptul imobilelor pe care le folosesc. Sancţiunea contravenţională pentru nerespectarea acestor prevederi este cuprinsă între 300-500 lei. Totodată, în locurile ușor accesibile și sub o atentă supraveghere este solicitată înlăturarea țurțurilor de gheață care, prin cădere, pot periclita viața și integritatea corporală a trecătorilor. În situațiile în care accesul la țurțuri este dificil sau imposibil, cetățenii târgujieni sunt rugați să solicite sprijinul autorităților abilitate.
Poliția Locală Târgu-Jiu urmărește atenționarea cetățenilor, astfel încât să nu se impună aplicarea sancțiunilor contravenționale prevăzute de legislația în vigoare. Astfel, atragem atenția că, pentru aruncarea zăpezii pe partea carosabilă, amenzile sunt cuprinse între 3.000 – 6.000 lei, conform OG 43/1997. De asemenea, în baza HCL 125/2011 (art.1, lit. p) refuzul posesorilor de autovehicule care, parcate pe arterele de circulatie, blochează activitatea de deszăpezire, de a elibera carosabilul după ce au fost în prealabil anunțați se amendează cu 200-500 lei. Pentru a evita orice neplăceri și disconfort în trafic dar și în activitatea comercială sau de altă natură pe raza municipiului Tg-Jiu, cât și pentru a înlesni intervenția autorităților publice în vederea efectuării lucrărilor de deszăpezire, vă rugăm să respectați întocmai și la timp indicațiile politiștilor locali.
Deszăpezire Cetățenii, instituțiile și firmele din Târgu Jiu au obligația să curețe zăpada de pe trotuare, țurțurii de la streașini și să nu lase mașinile în stradă, pentru a nu încurca utilajele să curățe străzile