„Igiena acasă şi la şcoală”

reciclate-igienaDomestos, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, continuă proiectul educaţional „Igiena acasă şi la şcoală” în anul şcolar 2011 – 2012. Programul, aflat la a treia ediţie, se desfășoară în 10 judeţe din ţară: Bucureşti, Călărași, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Olt, Tulcea și Vâlcea, implicând peste 30.000 de copii din 200 de şcoli şi 200 de grădiniţe.
Scopul proiectului „Igienă acasă şi la şcoală” este creşterea gradului de informare şi conştientizare a copiilor cu privire la importanţa igienei şi a sănătăţii, precum şi la formarea abilităţilor de menţinere a igienei personale şi colective. Platforma online a programului este www.zeromicrobi.ro
Componenta dedicată copiilor din sistemul  preşcolar se desfășoară în 200 de grădiniţe din ţară. Pentru preşcolari,  Domestos, în parteneriat cu Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, au creat şi distribuit o cărticică educaţională pentru copii, prin intermediul căreia aceștia au posibilitatea să învețe despre igienă.
Componenta dedicată copiilor din sistemul de învăţământ primar constă într-un concurs în care elevii participanți au sarcina de a crea o mascotă reprezentativă pentru igienă, confecționată  din materiale reciclabile. Astfel, elevii vor învăța atât despre importanța igienei, cât și despre caracterul obligatoriu al reciclării.
Cea de-a treia componentă, adresată școlarilor din gimnaziu, are ca scop dezvoltarea unei campanii de igienă în școală pornind de la mesajele campaniei “Igiena acasă și la școală: 100% sănătate, 0% microbi.”