Identificarea victimelor, în imaginile din drone

 204 total views

Salvamont Gorj lansează vineri, 8 aprilie 2022, un sistem de înaltă tehnologie și inteligență artificială, care poate identifica victimele, în imaginile dronelor folosite de echipele de căutare-salvare.

Începând cu ora 11.00, la sediul Serviciului Public Județean Salvamont Gorj, va avea loc deschiderea oficială a Centrului Național de Analiză a Datelor Salvamont-Vodafone. Acest dispecerat poate analiza și identifica prezența umană, în imaginile surprinse cu ajutorul dronelor folosite în timpul misiunilor de salvare.

Prin abordarea, la nivel național, a zonelor de căutare aero, acest proiect este unic la nivel european, fiind implementat, până în prezent, doar în alte 4 țări din Europa și doar la nivel local, sau regional.

Între orele 13.00-18.00, la sediul Salvamont Gorj, din Târgu Jiu, strada Victoria nr. 7A, se va organiza ”Ziua porților deschise”, publicul larg putând să viziteze Baza centrală de intervenție Salvamont, să vadă echipamentele de intervenție și să solicite informații despre acestă activitate.