Handbaliştii gorjeni visează la Europa

Formaţia Energia Pandurii Târgu Jiu a debutat cu o victorie în ediţia 2009-2010 a Ligii Naţionale masculină la handbal, după ce a trecut, sâmbătă, pe teren propriu, de Universitatea Bucovina Suceava, scor 26-22. Meciul a fost transmis în direct de postul GORJ TV. La sfârşitul acestui sezon, handbaliştii gorjeni speră să prindă o cupă europeană mai ales că lotul a crescut valoric iar echipe de tradiţie, Dinamo şi Minaur, sunt doar umbre ale trecutului.

Tehnicianul Vasile Stângă a stabilit ca obiectiv să câştige cel puţin patru din primele 5 partide din Liga I
Tehnicianul Vasile Stângă a stabilit ca obiectiv să câştige cel puţin patru din primele 5 partide din Liga I

Gorjenii au debutat cu dreptul în noul sezon al Ligii Naţionale de handbal, învingând de o manieră clară formaţia Universitatea Bucovina Suceava, fostă finalistă de cupă europeană. Meciul a fost echilibrat doar în prima jumătate a primei reprize, după aceea gorjenii conducând şi la opt goluri diferenţă. Având în vedere că nu s-au putut folosi toţi jucătorii, rezultatul este dătător de speranţă. S-a confirmat că nu întâmplător gorjenii au fost campionii meciurilor de pregătire cu nouă victorii din zece meciuri.

O singură repriză dificilă
Victoria gorjenilor s-a obţinut mai clar decât o arată scorul dar s-a obţinut greu cel puţin în prima repriză. După un joc cap la cap până în minutul 15, a urmat un avânt al gorjenilor cu Kukrica la comandă iar repriiza s-a îîncheiat 14-7.
Handbaliştii de la Energia Pandurii au învins sâmbătă, pe teren propriu, în primul meci oficial al noului sezon, pe Bucovina Suceava cu scorul de 26-22. Jocul a fost dominat în prima sa parte de gojeni care conduceau la pauză cu 14-7. În repriza a doua, elevii lui Leonard Bibirig care au câştigat cu scorul de 15-12. Chiar şi accidentat, Kukrica a intrat pe teren şi a ajutat echipa să câştige.
Vasile Stângă avea să explice forţarea celui mai bun jucător, care a fost accidentat în ultimele zile: „Îl felicit pe Kukrica că s-a dăruit şi a jucat cât a putut chiar şi cu glezna aşa cum e acum. Păcat nu este refăcut 100% dar ceilalţi şi-au făcut datoria şi fără el. Kukrica a făcut diferenţa în prima parte a jocului pentru că a intrat la 5-6 şi a jucat până la 14-7. Mi-a fost teamă atunci, am văzut că e un moment de degringoladă şi de aceea l-am băgat dar repriza a doua n-am vrut să-l mai forţez”.
Repriza a doua a fost controlată de gorjeni dar sucevenii s-au apropiat pe fondul deselor eliminări de doouă minute în tabăra noastră. Victoria nu a fost pusă niciodată în pericol dar a fost de doar patru goluri pentru că s-a constatat o relaxare pe final. Printre remarcaţii partidei au fost portarul Ionuţ Dragomir dar şi Păiuş şi Vukas.
Echipa gorjeană arată foarte bine la acest început de campionat şi s-ar putea ca obiectivul anunţat, cupele europene, să fie pe deplin realizabil. Vasile Stângă chiar a stabilit să câştige minim patru partide din primele cinci.

Mircea Bedivan a greşit
Antrenorul secund al gorjenilor, Mircea Bedivan, a intrat în colimatorul principalului după ce a făcut o schimbare greşită la Păiuş. Chiar dacă jucătorul a intrat aiurea, vina aparţine antrenorului  secund care răspunde de schhimbări. Vasile Stângă a explicat acest incident în faţa presei: „Eu le-am spus să intre numai când iese cineva nu cum le trece prin cap. A greşit şi Mircea şi de aceea m-am supărat pe el că trebuie să aibă grijă acolo la schimbări şi trebuie să fie lucid. Se întâmplă mereu şi asta nu e bine. Doamne fereşte, dar la un joc pe muchie de cuţit o chestie de acest gen te poate face să pierzi meciul.”

Energia Pandurii Târgu-Jiu – Bucovina Suceava 26-22 (14-7)
Sala Sporturilor Târgu-Jiu, spectatori 1000
Energia: Dragomir (15 intervenţii), Rădulescu (1) – Păiuş (6 goluri), Humberto (2), Truică (3), V. Popescu, Giotoiu (1), Florea (5), Kukrika, Vukas (3), Enache (1), Criciotoiu, Apolzan (4), Kapular (1). Antrenor Vasile Stângă.
Bucovina: Pralea, Andrei – Tcaciuc, Bursuc (2), Zvanciuc (1), Chiruţ (4), Adomnicăi (2), Gavriloaia (3), Şoldănescu, Mitrea (2), Dospinescu (2), Curcă (6), Grigorie.Antrenor Leonard Bibirig.
Au arbitrat: Şt. Hendrea – I. Marta.