Hai să facem o Românie curată!

Loading

Cam aşa s-ar traduce eforturile Let’s do it Romania! de a curăţa România de mormanele imense de gunoaie. Laudabilă initiativa, mai ales că îşi propune să realizeze asta într-o singură zi. Şi trebuie să recunoaştem că, dacă reuşim să ne mobilizăm cu mic cu mare, măcar pentru o singură zi, o să fie mare lucru! Indolenţa, nepasarea, nesimţirea, mizeria, vor fi  învinse, pe 25 septembrie 2010, de eforturile unite ale celor cărora le pasă, ale celor care nu mai suportă să vadă frumuseţile acestei ţări asfixiate de tonele de gunoaie aruncate la întâmplare, ale celor care încă mai speră că generaţiile următoare vor mai găsi un petec de loc curat, nepoluat.
Că s-a mai scris pe tema asta, ştim cu toţii.
Că s-au mai făcut încercări de mobilizare a bunului simţ, iaraşi ştim.
Că, în continuare, se adună munţi de gunoaie pe unde nu te-ai aştepta, este evident.
Dar, haideţi să mai facem o încercare!
Haideţi, cu toţii, să încercăm măcar în ziua de 25 septembrie, sa facem ceva, să nu mai stăm indiferenţi şi să nu mai lăsăm nepăsarea sa ne murdărească ţara.
Haideţi sa ne unim forţele şi să arătăm că nouă ne pasă!
Cu fiecare pet adunat, cu fiece sac de gunoi strâns şi dus acolo unde trebuie, România o să câştige în bun simţ şi curăţenie, iar noi toţi vom beneficia de acest câştig.
Dincolo de cuvinte, haideţi să facem şi ceva concret. Campania Let’s do it Romania! se va desfăşura concomitent în toată ţara. Haideţi să facem şi noi ceva, aici, la noi. Haideţi să ne intâlnim cu toţii, unde altundeva decât pe Defileul Jiului, această “perlă rară” printre frumuseţile Gorjului, dar atât de pângărită de lipsa de bun simţ şi educaţie a celor care trec pe acolo. Ştim că astfel de iniţiative au mai fost, dar dacă paşii vă vor purta într-acolo, veţi vedea că întregul defileu arată ca şi când nimeni, niciodată, n-a adunat un pet, o sticlă, o hârtie. Nu mai e macar un semn ca aceasta zonă a fost câdva curăţată!
Mizăm pe sprijinul vostru, pe gândul că vă pasă!
La acţiune sunt aşteptati toţi cei care cred că şi copiii şi nepoţii lor au dreptul la aer curat, la iarbă verde, la ape cristaline, la o viaţă curată.
Noi, angajaţi şi colaboratori ai VERTICALULUI, împreună cu Asociaţia PRO VERTICAL din Gorj, ne vom alătura organizatorilor acestui demers, iar toţi cei care doresc să se înscrie ca voluntari din partea asociaţiei sunt aşteptaţi să trimită un mail de confirmare pe adresa office@verticalonline.ro. Sigur că aşteptăm şi sprijinul oficialitaţilor locale, al instituţiilor şi agenţiilor care, prin natura lor, au atribuţiuni de control sau monitorizare asupra mediului, al instituţiilor de învăţământ care se străduiesc să imprime în educaţia copiilor noştri respectul şi grija faţă de natură, al tuturor celor care nu mai vor să închidă ochii în fata nepăsării şi indiferenţei faţă de frumuseţile acestor locuri şi faţă de viitorul nostru, al tuturor.
Spuneţi NU mizeriei şi poluării, sub orice formă!
Să luăm atitudine şi să arătăm că se poate!
Ne vedem pe 25 septembrie 2010, ziua în care, împreună, vom face o Românie mai curată!

One Comment on “Hai să facem o Românie curată!”

  1. Degeaba scrieti ca nu ia nimeni nici o masura , doar traim in Romania, nu le pasa unora, majoritatea arunca unde i taie capu , isi spala masinile pe sohodol susita si ?
    ce ? cine ia vreo masura ? mediu ? aia dorm!

Comments are closed.